Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Négy független társulat előadásának streamelését támogatja a 6szín

2021-01-15 12:01:51
A 6szín stream pályázatára beérkező pályázatok közül négy társulat produkcióját is támogatja a színház új vezetése, így online látható lesz majd a Dekk Színház, a MáSzínház, a Therminál Workhouse és a Ziránó Színház előadása is. 

6szín új vezetése pályázatot írt ki a színház területén megvalósuló professzionális stream előadás biztosítására, hogy segítse azon független társulatokat, akiknek nincs lehetőségük előadásaik online bemutatására. 

A beérkező pályázatokat egy művészeti tanács bírálta el, melynek tagjai Székely Kriszta rendező, Simon Kornél színész, rendező, valamint Szabó Kimmel Tamás színművész voltak. A beérkezett 21 pályázatból a tervezett három helyett négy produkciót is támogatott a zsűri, így a Dekk Színházat, a MáSzínházat, a Therminál Workhouse-t valamint a Ziránó Színházat segíti online előadáshoz a teátrum. 

A nyertes előadások januárban kerülnek felvételre, és februártól lesznek láthatóak a 6szín műsorán a tervek szerint. 

A stream pályázat nyertes előadásairól: 

Dekk Színház - Garázsbanda
A Dekk Színház produkciója olyan kamaszokról szól, akik rockbandát alapítanak, és arról ábrándoznak, hogy egyszer eljutnak a világ nagy rockszínpadaira, ahol majd százezrek tombolnak előttük. Ám egyelőre ők tombolnak, és az egymás idegeit cincáló fiatalok útja a teljes ismeretlenségből a tökéletes feledésbe tart.  “Produkcióinknak hála a világ hamarosan sokkal viccesebb hely lesz, míg végül elérjük végső célunkat, amikor is az újszülöttek nem felsírnak majd, hanem felnyerítenek.”
Író: Vinnai Bandy 
Játssza és rendezte: Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András

MáSzínház - Nathan Filer - Illés Márton: A zuhanás sokkja
A darab egy húszas évei elején járó fiú, Matthew elbeszélése, aki Down-szindrómás bátyja halála óta küzd a skizofréniával. A főszereplőt 9-19 éves koráig követjük végig, a leglabilisabb, legintenzívebb életszakaszában. A fiatalkori mentális betegségeket nehéz felismerni az amúgy is szélsőséges hangulatváltozások időszakában, és még nehezebb jól kezelni.  Szereplők: Inoka Péter, Bagyura Gábor, Konkoly Áron, Grisnik Petra, Szabó Mátyás Péter Rendező: Kovács Henrietta 

Terminál Workhouse - M/Ámor vagy amit akartok
Makkoshotyka polgármesterének lánya tartja esküvőjét. Az egész község lázasan készül, ám a dolgok nem mennek simán. Előbukkannak a legféltettebb titkok, a sztárlájt partiszervíz pálinkája, a sámándob meg a kisgömböc, és minden szál összegabalyodik. Mert minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes? Ízig-vérig, sírva-vigadós vígjáték, magyar valósággal megfűszerezve.
A szövegkönyvet Shakespeare klasszikusa és a színészek improvizációi alapján Dancsecs Ildikó írta. 
Szereplők: Gerlits Réka, Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv, Kálóczi Orsolya 
Rendező: Dömötör Tamás

Ziránó Színház - Kelekótya haramiák    A Veres András által írt és rendezett bábjátékban hagyományos kesztyűsbábok segítségével elevenedik meg a két rettentő rabló, Gerzson és Ödön története. A humoros, szívmelengető történetből kiderül, hogy a rettenetes rablók nem is olyan rettenetesek…
Tervező: Rumi Zsófia 
Zeneszerző: Dés András 
Játszók: Pfeifer Zsófia, Varga Péter Róbert
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Gubik Petra Pápai Joci eurovíziós táncpartnerével készült Esmeralda szerepére

Webber YouTube csatornáján 48 óráig elérhető lesz Az Operaház Fantomja musical

Ami a balettről legelőször az eszedbe jut: Hattyúk tava

TESZT: Melyik Shakespeare hősnő lennél?

A nagy Webber musical teszt

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez