Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
"Bármiben láttam eddig, mindig magával ragadott." - A Messiás.ma előadás szereplőiről kérdeztük Csengeri Attilát
A Messiás.ma bemutatására készültök a MÜPA-ban. Mit lehet elárulni a készülő produkcióról? 
A Handel oratórium klasszikus és rock változatának különleges elegye adja az előadás érdekességét. Tulajdonképpen egy passió történet, egészen a keresztre feszítésig. Azt járja körbe, hogy mi lenne, ha ez a történet ma játszódna le. Ma is ismerünk sztárokat, akikért rajong a közönség, és ha már nem olyan érdekes számukra, akkor egy pillanat alatt elfelejtik, netán ellene fordulnak. Balogh Eszter, Gábor Géza, Rácz Rita és én a klasszikus oratórikus felállást képviseljük. A volt rock színházas kollégáim, mint Csuha Lajos, Földes Tamás, Makrai Pali, Malek Andi,  Szemenyei János pedig a rock szekciót erősítik Horváth Charlieval és Karácsony János James-szel. Tenorként én leszek a klasszikus Jézus, míg a színpad másik oldalán Szemenyei János a rock Jézus.   


A Messiás.ma előadás szereplői

A produkció sok mindenben köthető a Rock Színházhoz. 
Igen. Az előadás megálmodója Várkonyi Mátyás volt Miklós Tibivel a Rock Színház alapító tagja. Már ott is mindig jellemző volt Mátyásra, hogy kísérletezgetett, mit lehet a klasszikus zenéből kivenni, átdolgozni. Az egyik legtehetségesebb magyar zeneszerző. Ha jó helyre születik, Webberrel és Schönberggel együtt emlegethetné a nagyvilág. Nem csak írta az előadást, hanem rendezi is. Az pedig külön szerencse, hogy ő fordította magyarra, mivel énekesként is gondolkodik.   


Ez mit jelent? 
Nem írt magas hangokhoz olyan hangzókat, amik nehezen énekelhetőek. Magas hangoknál az énekesek nem szeretik az ”í”-t , vagy az „ű”-t énekelni, viszont nagyon hálásak például az „á” vagy az „é” hangzóért.   


Nem zavart, hogy a klasszikus részében vagy és nem a rock oldalt erősíted? 
Zavart, de aztán Matyi meggyőzött, hogy ez egy nagyon érdekes átmenet, és épp ezért gondolta, hogy a nagyon klasszikus három másik énekes mellé engem tenne be.   


Charlie és Várkonyi Mátyás, a produkció megálmodója, rendezője, hangszerelője, dramaturgja és karmestere a Rock Színház egykori alapítója és igazgatója. 

Nem csak az előadás története érdekes, hanem a szereplőgárdája is. Mesélnél arról, hogy kivel milyen a közös munka? Mi az, ami róluk először eszedbe jut?   
Charlieval a Generál emlékkoncerten már énekeltünk együtt a 90-es években. Az előadásban előveszi a hangszerét, trombitálni is fog. Abban is ugyanolyan tehetséges, mint az éneklésben. 

Karácsony János James-szel  ez az első közös munkám. Az LGT zenekar ikonikus tagja az előadásban is gitározni és énekelni is fog.

Földes Tamással a Dorian Gray-ben dolgoztam először együtt. Ha ő kijön a színpadra, nem lehet mást nézni. Ez az, amit tanulni nem lehet, erre születni kell. Őstehetség. Bármiben láttam eddig, mindig magával ragadott. 

Malek Andreát is a Dorian Gray-ből ismerem. Jézus anyját játssza majd az előadásban. Ő is szupertehetség. A musicaltől a pop-on keresztül a jazzig mindent el tud énekelni. Mindenbe szívét-lelkét beleadja.   

Szemenyei Jani egy forradalmár. Főszerepeket játszik, mellette zenét szerez, rendez, darabokat ír, a klasszikus zenében ugyan úgy otthon van, mint a Rock zenében. 

Csuha Lajossal láttam életemben először a Jézus Krisztus szupersztárt. Ekkor kezdtem érdeklődni a musicalek iránt. Ő is csupa szív ember. 

Makrai Pali az örök Júdás. Magyarországon sohasem énekeltek úgy Judást, és soha nem is fognak, mint ő. Szeretnék én is 70 év fölött ilyen aktív lenni! 

Nagyon boldog vagyok, hogy  ilyen tehetséges emberekkel dolgozhatom együtt.  

Az előadás csak egyszeri alkalommal lesz látható április 25-én a MÜPA színpadán!    
Jegyvásárlásért katt ide!   
A Messias.ma előadásról minden infót megtaláltok a produkció weboldalán ide kattintva!
  
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Így alakítja a zongora a zenét művészetté a festővásznon

Új szereplőkkel tér vissza a Puskás, a musical novemberben

A Katona a vírusmentes tömegközlekedésről készített videót

Hány színésznőt ismersz fel kép alapján?

Nagy ALFÖLDI RÓBERT teszt

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez