Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Dolhai Attila: Az én életemben is a legmeghatározóbb élmény a gyerekeim születése volt

2019-04-06 19:54:00
A Budapesti Operettszínház április 26-án mutatja be Richard Rodgers és Oscar Hammerstein II nagysikerű musicaljét, a Carouselt, mely Molnár Ferenc leghíresebb műve, a Liliom alapján készült. 
Dolhai Attilának az előadás plakátfotózásán tettük fel villámkérdéseinket, aki Billy-t alakítja Béres Attila rendezésében.


Számodra mi a Caorusel - Liliom üzenete?
Az, hogy a rejtőzködő életmód nem mindig célravezető. Billy elrejti a világ elől az igazi énjét, így mások nem olyannak látják őt, mint amilyennek szeretné. Ugyanakkor fontos számára a látszat. Sokan vannak így a mai világban. Sokan vagyunk Billy-k. Sokszor kell olyan képet mutatnunk magunkról, ami nem tükrözi a valódi személyiségünket. Vagy azért, mert elvárják tőlünk, vagy azért, mert nem vagyunk elég bátrak megmutatni az igazi érzéseinket.  

Mi a közös benned és Billy-ben?
Sorsfordítóként jelenik meg az életében a gyerek érkezése. Az én életemben is a legmeghatározóbb élmény a gyerekeim születése volt. Minden átértékelődik az emberben. Onnantól lesz igazán kiért és miért élni. 



Vágó Zsuzsi és Dolhai Attila / Fotó: Tót Rózsa


Melyik a kedvenc mondatod az előadásból?
Az első felvonásban az, amikor Liliom találkozik Julie-val és azt mondja neki: Mentél te már, azért jössz! A második felvonásban pedig amikor ezt mondja: A gyereknek mondd, hogy gazember voltam, csak mondd… 

Mi a legnagyobb kihívás a szerepben?
Maga a szerep a kihívás. Nem adja könnyen magát. Egyszerre kell ábrázolni egy erős, illetve magát erősnek mutató férfit, ugyanakkor egy rettenetesen érzékeny figurát is. Ennek a szerepnek az egyszerűség a lényege. Mivel még a próbafolyamat kellős közepén vagyunk, kavarognak bennem az instrukciók. Keresem, hogy ennek az egyszerű fiúnak a megszólalásai hogyan illeszkednek bele a musical finom zenei megoldásaiba. Meg kell találnom minden olyan motivációt, ami tisztának mutatja a figurát, még akkor is, ha éppen megütötte a szerelmét, vagy rabolni készül. Mitől lesz, hogy az elfogadott normákon átlépve mégis jónak, és nagylelkűnek látjuk majd. Sem a szöveg, sem a dalok nem nyújtják tálcán a megoldást. Talán egyetlen hasonló szerepem volt eddig a pályámon, a Bicska Maxi a Koldusoperából. 



Dolhai Attila / fotó: Tót Rózsa


Molnár Liliomját  az amerikaiak Carouselnek, azaz körhintának nevezték el. Te milyen címet adnál az előadásnak? 
Molnár Ferenc tökéletes címet adott neki, a darab legmélyebb tartalmát fejezi ki. A körhintával azonban asszociálni lehet az idő körforgására, a születésre és a halálra is. 

Milyen nézői véleménynek örülnél a premier után?
Akkor lennénk elégedettek, ha a közönségnek katarzisban lenne része, hiszen azért érdemes csinálni ezt az egészet.


H.G.

A Carosusel - Liliom előadásra jegyeket a lap alján tudtok vásárolni!

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

ART-mozi minősítést kapott az Elk*rtuk - a producerek várják a mozik jelentkezését

Szomorú évforduló: 55 évvel ezelőtt robbantották fel a Nemzetit

Kevin Spacey nélkül forgatják a Kártyavár utolsó évadát - mutatjuk ki lesz a főszereplő

A NAGY Lévay Szilveszter teszt

A NYOMORULTAK musical Nagy TESZT

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!
Vélemények:
Szászy Anita
Csak az olvasott cikk alapján tudok véleményt mondani az előadásról.Szerény véleményem ,hogy Dolhai Attila kiválóan fogja alakítani a főszerepet,mert nagyon ügyes művész.Képes a szerep mélységéig ásni,annak érdekében hogy jól megformálja a szerepét.Az ügyes szerep formálást a hozzáértő néző elismeri és biztosan katarzis érzésben lesz része.

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
Ajánlott programok
10.0
CAROUSEL – Liliom
Budapesti Operettszínház
Jegyvásárlás
Értékeld Te is az előadást!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez