Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
"Emberileg és művészileg is nagyra tartom Homonnay Zsoltot" - Lőrinczy Györgyöt kérdeztük zenés talkshow-járól

2019-11-14 23:11:00
Lőrinczy György művészeti menedzsert kérdeztük Takarásban című zenés talkshow-járól, mellyel havonta jelentkezik a Benczúr Házban. Első vendége Miklósa Erika volt, következő beszélgetőpartnere pedig Homonnay Zsolt lesz november 21-én.

Mitől különleges ez a beszélgetéssorozat?
 
A meghívott művészekkel sok éve szoros szakmai kapcsolatot és barátságot is ápolok, így jobban ismerem őket, mint egy átlag műsorvezető. Ebből adódik a koncepcióm is, szeretném azt az oldalukat megmutatni a közönségnek, amit nem ismernek vagy eddig csak kollegák ismerhettek.





A következő vendéged Homonnay Zsolt lesz. Róla mit tudhatunk majd meg? 
A közönség számára Zsolt előadásaiból az kiderülhetett, hogy milyen komikusi vénája van, és biztos vagyok benne, hogy a beszélgetés alatt sem marad majd rejtve, hogy milyen páratlan a humora. Szeretném, ha az is kiderülne róla, hogy milyen művelt, mennyire érdeklődő, nyitott ember, aki nagyon mélyen gondolkodik a színházcsinálásról . 

Mióta vagytok barátok?
A Miss Saigon próbafolyamata alatt lettünk barátok, ahol én még rendezőasszisztens voltam. Ennek pedig már huszonöt éve.

Ez egy zenés talkshow. Milyen dalokat hallhatunk majd?
Főleg olyan számokat énekel majd, amik a beszélgetésünkhöz vagy közös élményeinkhez kötődnek. Az első közös németországi nagy turnénk a Dorian Gray volt, így biztosan Dorianként és Henryként is meghallgathatják, hiszen mindkét szerepet eljátszotta a musicalből. Dolgoztunk közösen egy operabeavató tv-filmben is, amelyben a János vitézt alakította, így abból is felcsendül majd egy nóta. Természetesen a Miss Saigon sem maradhat ki, amiben három szerepet is alakított. Soha nem felejtem el, hogy amikor be kellett ugrania a Professzor szerepébe, akkor én készítettem fel rá még asszisztensként.





A munkakapcsolatok sokszor a barátság rovására mehetnek. 
A mi barátságunk ezt is túlélte. Zsolt mindig profin és jól kezelte ezeket a helyzeteket. Soha nem élt vissza vele, még akkor sem, amikor főnök beosztott kapcsolat volt köztünk, és nekem kellett döntenem a színházban a szerepeiről, feladatairól.

Munkatársként milyen értékeket szeretsz benne?
Rendkívül sokoldalú, pozitív személyiség, egyáltalán nem problémás, terhelhető és természetesen nagyon profi. Emberileg is és művészileg is nagyra tartom. 

El tudnád őt képzelni a színészetenen kívül másmiben is? 
Rendezőként és társulati vagy szakmai vezetőként is bárhol. Abban, hogy ő most a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemre jár rendező szakra, úgy gondolom a velem való beszélgetései is közrejátszottak. Még a felvételi papírokat is én küldtem át neki. Sokat beszélgetünk színházról és esélyes, hogy el tud majd kezdeni egy másik karriert is. Remek rendező, vezető lehetne belőle, ebben biztos vagyok.

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Műalkotásokkal hív űrutazásra a pécsi m21 Galéria

A legnépszerűbb színészek és előadások februárban

Kik és milyen előadások voltak hatással a közönségre

Ingyenes előadások, 11 bemutató - Évadnyitó a Nemzeti Színházban

Nagy ALFÖLDI RÓBERT teszt

Mennyire vagy jó operettből?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez