Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
" Én életemet beleadva csinálok mindent." - Szakácsi Sándorra emlékezünk
Szakácsi Sándor 12 évvel ezelőtt szerződött az égi társulatba.
Szakácsi Sándor pótolhatatlan. 
Mindenkiben benne él egy kis darab belőle, kinek  Don Quijote, kinek Doktor House... 
... és sorolhatnánk még a felejthetetlen szerepeit. 
Ma rá emlékezünk 10 idézet összeállításunkkal, melyben a számunkra legkedvesebb gondolatait gyűjtöttük össze.



Szakácsi Sándor / fotó: Daku Sándor


1. " Nekem folyamatos visszajelzésre van szükségem. Amikor úgy éreztem, hogy végre elismernek, akkor újra és újra kellett kezdenem. "

2. " Én életemet beleadva csinálok mindent. Megdolgozom a szerepért. Úgy látszik, a világnak ez nem kell. Itt helyezkedni kell, meg karriert építeni, mert az számít. Én nem helyezkedtem soha. Nekem ez a munka az életem. Így minden szereppel mindig elölről kezdem. Az önbizalmat naponta kell táplálnom magamban."

3. " Hangsúlyozom: a színészet nem a szakmám, hanem a hivatásom. A színészet nem csupán szakma. Lehet szakmaként és lehet hivatásként művelni. Nekem hivatásom, mert az egész életemet, az idegrendszeremet, a gondolkodásomat, a szemléletemet meghatározza, kitölti. Erről szól a reggelem, a nappalom, az éjszakám. Nincs másom."

4. " De azt, ha a rendező mindenhatónak véli magát, nemigen szeretem. Tartson engem társnak, tartson annyira értelmesnek, hogy megosztja velem a gondolatait, avasson be a mibe és a miértbe. A színész nem sakkfigura, aki ide áll vagy oda áll. "

5. " Azt azért érzem, hogy sokan szeretnek. Valamiféle társas magány az enyém. Sokan vannak körülöttem, érzem a szeretetüket, mégis egyedül vagyok. "

6. " Mivel nincs családom, nincs gyerekem, teljesen egyedül vagyok. Az egyetlen értelme az életemnek, hogy különleges élményt szerezzek néhány száz embernek." 

7. " Az életben nincs útravaló, az életet napról napra kell élni és megtapasztalni. Az élet egy folyamatos iskola, folyamatos önismereti gyakorlat."

8. " Én az összes zenés műfajt szeretem,... Ha valamilyen okból hosszabb ideig nem játszom zenés színházat, hiányozni kezd."

9. " Soha nem éreztem még, hogy valaminek vége. Állomások vannak. Az emberek belealusszák magukat a tegnapi holnaputánba."

10. " Persze soha nem hittem volna fiatalabb koromban, hogy ennyi idősen anyagi gondokkal, számtalan elkeserítő problémával kell majd viaskodnom, vagy hogy ennyire magányos leszek. Ám olyan vagyok, mint Tarzan, lendülök a liánon a dzsungel felett és mindig elkapok egy következőt. Valahogyan eddig mindig volt egy következő kapaszkodó. "


Forrás: 
Critikai Lapok  2007/02.
Súgó 2007.02.15.
RTV Részletes 2004.05.24.-05.30.


hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Így alakítja a zongora a zenét művészetté a festővásznon

"Nincs olyan nap, hogy ne kerülne valamelyik lap címoldalára egy ilyen hír" - Farkas Ádám a Madártávlatról

Évadzáró a Magyar Színházban: díjazottak, eredmények, tervek

SZIRTES TAMÁS Teszt

Nagy ESZENYI ENIKŐ teszt

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez