Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Ők lettek a StageHive videópályázatának legjobbjai

2020-06-09 13:13:41
Fodor Orsolya A krétakör című produkcióját díjazta a 300.000 forintos nyereménnyel a szakmai zsűri, a közönségszavazatok elsöprő többségét, így az 500.000 Ft-ot pedig Baukó Attila, vagyis Azahriah Angel Dust című pályázata kapta. A díjazottakon kívül 18 különböző produkció részesült még elismerésben: a Papageno és számos befogadóhely ajánlott fel nyereményt a résztvevőknek.  

Május elején hirdette meg azt az összesen 800.000 Ft összdíjazású videópályázatot a StageHive csapata, mellyel a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került magyarországi és magyar nyelvű, határon túli alkotókat, intézményeket, előadó-művészeti projekteket kívánták támogatni. Arra biztatták a művészeket, hogy készítsenek rövid, kreatív videókat, melyben frappánsan mutatják be a 2020/21-es évadra színházi, zenei, tánc- vagy cirkuszi műfajokban tervezett produkciót. 

78 érvényes pályázat érkezett be a StageHive felületére, melyekre május 20-tól folyamatosan tudott szavazni a közönség. 77.101 szavazatot adott le összesen a közönség. Az ő szavazataik alapján Baukó Attila, vagyis Azahriah Angel Dust című pályázata nyerte az 500.000 Ft-os fődíjat, rá 19.169-en szavaztak. A nyereményből professzionális körülmények közt szeretné rögzíteni a dalt, illetve új gitárt és mikrofont vesz Attila. 

A beküldött anyagokkal nem csak a közönség tetszését lehetett kivívni. A szakmai zsűri, vagyis Fullajtár Andrea, a Katona József Színház színművésze, Novák Péter kultúrmunkás és Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója 300.000 forintos szakmai díjat ítélt az általuk legjobbnak tartott pályázatnak. A döntésre mindhárom zsűritag egy 3-3 jelöltet megnevező listával érkezett, végül pedig A krétakör – tantermi előadás című produkciót díjazták. A tantermi előadás Fodor Orsolya harmadéves bábrendező vizsgarendezése a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, olyan művészek közreműködésével, mint Mészáros Blanka, Bánfalvi Eszter és Hajduk Károly 

Novák Péter úgy fogalmazott, ilyen nehéz helyzetben, mint amellyel most néz szembe az előadó-művészeti szakmai, jó arra gondolni, hogy van jövő és érdemes produkciókban gondolkodni. Fullajtár Andrea elmondta: azt szerették volna, ha a szakmai díjat olyan produkció kapja, amely minden értelemben képviseli a StageHive célkitűzéseit, miszerint független alkotók össze állnak egy projektre. Zsoldos Dávid szerint hihetetlen impresszív az a munka, amit a fiatal alkotók beletettek ebbe a pályázatba, és nem volt könnyű helyzetben a zsűri, mivel legalább 6-8 olyan pályázat is akadt, amelynek szívesen odaadták volna az egyetlen díjat. A Papageno 12 pályázónak ajánlott fel médiacsomag támogatást.  

KÜLÖNDÍJAK:
FÉM Arts & Café – elor emina: Maradok maradni 
Három Holló – Li-Thiao-Té Jérome: Vibrotanica 
Mozsár Műhely – Affér Színház: Népmese-fantasy felnőtteknek  
Óvóhely Bisztró és Kultúrbunker – Homo Ludens Project: Egy nő montázsfilm 
Óbudai Kulturális Központ – 3K – Fodor Orsolya: A krétakör + NESSZ: Nézz vissza haraggal! 

Papageno különdíjai: 
Agyagkamasz, "Boldog az ember, míg muzsikál", Bach ML-re hangolva, ENCLOSED, For The Little Ones, Funballetboys, Maradok maradni, Mocorgo hormonok, Rachmaninov a homokban, Resti Kornél rádiószínháza, Róza és Alfréd története, Variart Ensemble - Zenélnénk! RS9 Színház – Turós Enikő: Rahmanyinov a homokban + Domonkos Ágnes: Róza és Alfréd története REÖK Szeged – Fábián Gábor: A leprikónok átka  TRIP Hajó – Hajmási Péter: Karanténshow


hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Levelek otthonról - Jön Jávori Ferenc "Fegya" szerzői estje a Budapesti Operettszínházban

Versmaraton kortárs költőkkel a költészet napján

Gazdasági titkárt keres a Szegedi Nemzeti Színház

TESZT: Melyik Shakespeare hősnő lennél?

A nagy Webber musical teszt

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez