Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Megalakult a Freeszfe Egyesület - az SZFE polgárai szellemi alkotóműhelyt hoztak létre

2021-01-19 12:05:04
Megalakult a Freeszfe Egyesület, mely az intézmény százötvenöt éves hagyományainak és szellemiségének hatalmi elnyomása következtében keletkező űr betöltését hivatott szolgálni, valamint szabad alkotóműhelyként az SZFE mindenkori polgárai számára, de a Színház- és Filmművészeti Egyetemről a közelmúltban és a közeljövőben várhatóan elbocsátott- és ott felmondani kényszerülő oktatók számára lehetővé teszi azt is, hogy alternatív keretek közt folytassák a képzéseket hallgatóikkal.

Az Freeszfe Egyesület közleménye:

Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem – az átalakítás ellen majd’ egy éve tiltakozó – polgárai Freeszfe Egyesület néven szellemi műhelyt hozunk létre, célunk demokratikus keretek közé átmenteni a 155 éves szellemiséget.

A Freeszfe Egyesület nem csak egy politikai befolyástól független és művészi értelemben szabad alkotóműhelyt jelent majd az SZFE mindenkori polgárai számára, de a Színház- és Filmművészeti Egyetemről a közelmúltban és a közeljövőben várhatóan elbocsátott- és ott felmondani kényszerülő oktatók számára lehetővé teszi azt is, hogy alternatív keretek közt folytassák a képzéseket hallgatóikkal.

Az Egyetem autonómiájának felszámolása és a különböző jogszerűtlen lépések elleni eljárások továbbra is zajlanak, ám a jelen pillanatban fennálló körülmények teljes mértékben megfosztják a közösséget önrendelkezésétől. Az intézmény érdemi és a korábbihoz hasonló színvonalú szellemi és művészeti tevékenység végzésére való alkalmassága így kérdésessé vált. A Freeszfe Egyesület, a közösség elképzelései szerint, az intézmény százötvenöt éves hagyományainak és szellemiségének hatalmi elnyomása következtében keletkező űr betöltését hivatott szolgálni.„Minden kezdet merész” – ahogy a néhai Ódry Színpad mottója szól.Az egyesület hosszútávon pályázati utak mellett elsősorban az alkotóműhelyben létrehozott produkciók bevételeiből tervezi fenntartani magát, a közösség tagjai által teljesen önkéntes alapon szerveződő induláshoz azonban számtalan módon hozzájárulhatnak a támogatók is. Az egyesület szerves részeként elképzelt védnöki kör lehetőségeiről és a közösséggel kapcsolatos hírekről itt és a Freeszfe Egyesület facebook-oldalán tájékoztatjuk majd az érdeklődőket.

2021. január 19.
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Nagy Csongor Zsolt kapta az idei Kaszás Attila-díjat

Bryan Adams szeptemberben a Hősök terén lép fel

A rózsa titkai – Az igaz történet A kis herceg mögött - Prózai szerepben bizonyítanak az Operettszínház művészei

Nagy ALFÖLDI RÓBERT teszt

Mennyire vagy jó operettből?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez