Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Megalakult a Freeszfe Egyesület - az SZFE polgárai szellemi alkotóműhelyt hoztak létre

2021-01-19 12:05:04
Megalakult a Freeszfe Egyesület, mely az intézmény százötvenöt éves hagyományainak és szellemiségének hatalmi elnyomása következtében keletkező űr betöltését hivatott szolgálni, valamint szabad alkotóműhelyként az SZFE mindenkori polgárai számára, de a Színház- és Filmművészeti Egyetemről a közelmúltban és a közeljövőben várhatóan elbocsátott- és ott felmondani kényszerülő oktatók számára lehetővé teszi azt is, hogy alternatív keretek közt folytassák a képzéseket hallgatóikkal.

Az Freeszfe Egyesület közleménye:

Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem – az átalakítás ellen majd’ egy éve tiltakozó – polgárai Freeszfe Egyesület néven szellemi műhelyt hozunk létre, célunk demokratikus keretek közé átmenteni a 155 éves szellemiséget.

A Freeszfe Egyesület nem csak egy politikai befolyástól független és művészi értelemben szabad alkotóműhelyt jelent majd az SZFE mindenkori polgárai számára, de a Színház- és Filmművészeti Egyetemről a közelmúltban és a közeljövőben várhatóan elbocsátott- és ott felmondani kényszerülő oktatók számára lehetővé teszi azt is, hogy alternatív keretek közt folytassák a képzéseket hallgatóikkal.

Az Egyetem autonómiájának felszámolása és a különböző jogszerűtlen lépések elleni eljárások továbbra is zajlanak, ám a jelen pillanatban fennálló körülmények teljes mértékben megfosztják a közösséget önrendelkezésétől. Az intézmény érdemi és a korábbihoz hasonló színvonalú szellemi és művészeti tevékenység végzésére való alkalmassága így kérdésessé vált. A Freeszfe Egyesület, a közösség elképzelései szerint, az intézmény százötvenöt éves hagyományainak és szellemiségének hatalmi elnyomása következtében keletkező űr betöltését hivatott szolgálni.„Minden kezdet merész” – ahogy a néhai Ódry Színpad mottója szól.Az egyesület hosszútávon pályázati utak mellett elsősorban az alkotóműhelyben létrehozott produkciók bevételeiből tervezi fenntartani magát, a közösség tagjai által teljesen önkéntes alapon szerveződő induláshoz azonban számtalan módon hozzájárulhatnak a támogatók is. Az egyesület szerves részeként elképzelt védnöki kör lehetőségeiről és a közösséggel kapcsolatos hírekről itt és a Freeszfe Egyesület facebook-oldalán tájékoztatjuk majd az érdeklődőket.

2021. január 19.
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Megrendezik az első Óbudai Társas Majálist a Kiskorona7-ben

Loreena McKennitt ‘Lost Souls’ turné keretén belül Budapestre látogat

Az SZFE felületein októbertől várhatóan csak az új vezetés jóváhagyásával kerül fel információ

Mennyit tudsz Stohl Andrásról?

Mennyire vagy SZÍNHÁZFÜGGŐ?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez