Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Blaskó Péter gyermekeivel lép fel a Bethlen Színházban

2021-10-15 10:38:38
Blaskó Péter, a nemzet művészének a fia autista. A lányával alapítványt is létrehozott a képzőművész fiatalemberért, és hárman, közösen, a művészet erejével segítenek a sorstársakon. Egy igazi családi produkciót is létre hoztak a Bethlen Téri Színházban: a színművész a gyermekeivel készített egy Peer Gynt-átiratot GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán címmel. Blaskó Péterrel a HOT! Magazazin készített interjút.
LAPSZEMLE

Blaskó Péter fia, a képzőművész Bence autistaként született, júniusban múlt 33 éves, és rengeteg felkérése, munkája van. 
A művészet rengeteget segített számára – mesélte az édesapa a Hotnak.

A családi előadásról a művész így nyilatkozott:
– A lányom ötlete volt a közös munka, aminek nagyon örültem. Régóta foglalkoztatta már a Peer Gynt-történet. Igazából ez egy fordított újragondolás: az Ibsen-műben egy kamaszfiú indul el, és egy öregember érkezik meg a darab végére, itt viszont az öregember tekint vissza az életére. Ebben az egyik partnerem Bence fiam.




A színművész első alkalommal dolgozik így együtt a gyermekeivel, és rendkívüli élményként élte meg a hathetes próbaidőszakot. Szerette a kis színpad intimitását, és sok évtizednyi színházi tapasztalata ellenére is lenyűgözve figyelte, ahogy Bori lánya rendezőként színpadra álmodta a történetet. A próbákon az ember megpróbálja egy picit a háttérbe szorítani ezt a nagyon szoros, szeretetteljes családi viszonyt, és a munkára koncentrálni. Bori ajánlott valamit, amit én elfogadtam, vagy éppen én mondtam, hogy amit ő mond, az úgy lenne jó, ha…  Szóval, egy közös rendező-színész munka alakult ki, mert ez „nem családi” viszonylatban is így működik egészségesen, hogy inspiráljuk egymást a rendezővel. Bori Bencére is figyelt, elvitte énektanárhoz, gitártanárhoz, hogy fölelevenítsék a régi dolgokat, odafigyelve szerepeltette az öccsét, és nézte, hogy hol vannak a határok, ami még belefér. Bencével korábban már dolgoztam együtt, amikor segítettem neki megszervezni a képzőművészeti kiállításait, de az inkább háttérmunka volt. Három-négy saját tárlata volt már; remélem, még több lesz a jövőben – zárta szavait a Kossuth-díjas művész.
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Kevin Spacey őrült musicalparódiával nyitotta meg a Tony díjátadó gálát - VIDEÓ

Ezeket az előadásokat nézd meg márciusban!

Színházi TOP 10 - február

Így tartottak rögtönzött utcai próbát a leégett díszletű párizsi Fantom előadás művészei

A NAGY Lévay Szilveszter teszt

Hány színészt ismersz fel kép alapján?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez