Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Blaskó Péter gyermekeivel lép fel a Bethlen Színházban

2021-10-15 10:38:38
Blaskó Péter, a nemzet művészének a fia autista. A lányával alapítványt is létrehozott a képzőművész fiatalemberért, és hárman, közösen, a művészet erejével segítenek a sorstársakon. Egy igazi családi produkciót is létre hoztak a Bethlen Téri Színházban: a színművész a gyermekeivel készített egy Peer Gynt-átiratot GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán címmel. Blaskó Péterrel a HOT! Magazazin készített interjút.
LAPSZEMLE

Blaskó Péter fia, a képzőművész Bence autistaként született, júniusban múlt 33 éves, és rengeteg felkérése, munkája van. 
A művészet rengeteget segített számára – mesélte az édesapa a Hotnak.

A családi előadásról a művész így nyilatkozott:
– A lányom ötlete volt a közös munka, aminek nagyon örültem. Régóta foglalkoztatta már a Peer Gynt-történet. Igazából ez egy fordított újragondolás: az Ibsen-műben egy kamaszfiú indul el, és egy öregember érkezik meg a darab végére, itt viszont az öregember tekint vissza az életére. Ebben az egyik partnerem Bence fiam.




A színművész első alkalommal dolgozik így együtt a gyermekeivel, és rendkívüli élményként élte meg a hathetes próbaidőszakot. Szerette a kis színpad intimitását, és sok évtizednyi színházi tapasztalata ellenére is lenyűgözve figyelte, ahogy Bori lánya rendezőként színpadra álmodta a történetet. A próbákon az ember megpróbálja egy picit a háttérbe szorítani ezt a nagyon szoros, szeretetteljes családi viszonyt, és a munkára koncentrálni. Bori ajánlott valamit, amit én elfogadtam, vagy éppen én mondtam, hogy amit ő mond, az úgy lenne jó, ha…  Szóval, egy közös rendező-színész munka alakult ki, mert ez „nem családi” viszonylatban is így működik egészségesen, hogy inspiráljuk egymást a rendezővel. Bori Bencére is figyelt, elvitte énektanárhoz, gitártanárhoz, hogy fölelevenítsék a régi dolgokat, odafigyelve szerepeltette az öccsét, és nézte, hogy hol vannak a határok, ami még belefér. Bencével korábban már dolgoztam együtt, amikor segítettem neki megszervezni a képzőművészeti kiállításait, de az inkább háttérmunka volt. Három-négy saját tárlata volt már; remélem, még több lesz a jövőben – zárta szavait a Kossuth-díjas művész.
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Évadkezdés a Radnótiban - Hét bemutatót tervez a színház

A Centrál Színház titkárának megsegítésére Lázár Ervin meséjét 56 színész olvassa fel

Guy Ritchie rendezi Hollywoodban az új Aladdin musicalt

Hány színészt ismersz fel kép alapján?

Mennyit tudsz Stohl Andrásról?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez