Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Amikor a szép a jóval találkozik: Jön a Szavak előadás Weisz Fannival a Játékszínben

2017-05-03 19:34:00
Oldalunk elindítása óta kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy minden olyan hírről tudósítsunk, és olyan tartalmakat, interjúkat készítsünk, ami a fogyatékkal élők színházi élményeit elősegíti, vagy teljesebbé teheti! Örömmel számolunk be nektek egy olyan előadásról, ami egy igazán izgalmas vállalkozás, hiszen a darab egyik főszereplője a fogyatékkal élők nagykövete: Weisz Fanni!

2017. május 2-án elkezdődött a Szavak című darab próbafolyamata. A sajtónyilvános olvasópróbán a darab alkotói mutatták be a különleges egyfelvonásos színművet, amely a siketeknek- reményeik szerint-, éppoly szórakoztató lesz, mint a halló nézőknek.
    

  A Szavak ötletgazdái a két főszereplő Weisz Fanni és Bács Péter, akik tavaly egy Siketek Világnapjára készítendő videoklip forgatáson találkoztak először. A fiatalok a közös munka után jó barátságba kerültek és miután jobban megismerték egymást megszületett a Szavak ötlete. A megvalósításhoz megnyerték Bori Tamást, aki nem csak a darab rendezője, hanem írója is. 



„Minden szerelem története hasonló – tartják sokan, mégis Weisz Fanni és Hajmásy Péter négy éve tartó kapcsolata sok szempontból különleges. Fanni ugyanis nem hall, Péter pedig igen, viszont több mint négy évvel ezelőtt ez sem jelentett akadályt, hogy érzelmeik kibontakozhassanak. Hogy mit tett meg Péter Fanniért? Nehéz-e megtanulni jelelni? Hogy is volt az első randevú, az első bemutatkozás a barátoknak, családnak, milyen napi problémákkal kell szembesülniük, hogyan veszekszik és békül ki egy ilyen különleges pár, erről IS szól a Szavak. Hogy Bori Tamás segítségével és Bács Péter tolmácsolásában miért tartották fontosnak elmondani közös kalandjaikat? Mert igazából nem mások, ezek a sztereotípiák csak Szavak” - hangzott el az olvasópróba elején. 

 A darab koncepciójának ismertetése után kiderült, hogy Nádasi Veronika színésznő is csatlakozik a csapathoz. Ő lesz Fanni hangja és izgalommal várja a közös munkát, nagyon szerencsés találkozásnak tartja ezt a lehetőséget. Bank Tamás a Játékszín igazgatója fogadta be egy előadásra a produkciót. Június 9-én a Teréz körúti teátrumban mutatják be a Szavakat. Az igazgató elmondta, hogy színháza eddig is kiemelten fontosnak tartotta bemutatni a fogyatékkal élők, a társadalom peremén élő emberek történeteit a művészet segítségével, így örömmel mondott igent a megkeresésére. 



 Az eseményen egy bejelentésre is sor került: az Infiniti hazai képviselete a Gablini Cégcsoport Tagjaként Weisz Fannival együttműködést kötött, melynek keretében Fanni az Infiniti magyarországi nagykövete és arca lett. Erre az együttműködésre az INFINITI kifejezetten büszke. Gáti András, az Infiniti hazai képviseletének marketing és kommunikáció igazgatója a elmondta, hogy „Hihetetlen büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Fanni-val dolgozhatunk 2017-ben. Márkánk olyan, mint Fanni. Bátran kilépünk a komfortzónánkból. Míg másoknak elég, ha egyszerűen jobb autókat fejlesztenek, mi egy lépéssel tovább megyünk –  célunk, hogy olyan autókat építsünk, amelyek az emberi teljesítőképesség határait  feszegetik. Autóink fejlett technológiai megoldásai kitágítják az érzékelés határait, markáns megjelenésük sehol nem maradhat észrevétlen, kiemelkedő teljesítményük felpezsdíti vezetőjük vérét. Az INFINITI Q30 reflektorfénybe, helyezi őt a városban is – a forgalom fölé magasodó kiállásával, és drámaian elegáns, kifejező vonalvezetésével.”    

Az előadásra jegyeket a lap alján tudtok vásárolni!

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Novemberben érkezik a magyar mozikba Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje

Menopauza - Siker darab, sikeres beugróval

Élőláncban juttatták el panaszukat az Alkotmánybíróságra az SZFE diákjai

NAGY MUSICAL TESZT

Mennyire vagy SZÍNHÁZFÜGGŐ?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
Ajánlott programok
0.0
SZAVAK életjáték egy részben
Játékszín
Jegyvásárlás
Értékeld Te is az előadást!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez