Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Budavári Palotakoncertek - Az operett és a tánc nyári ünnepe sztárfellépőkkel a Budai Várban

2018-06-14 20:22:00
Az operett és a tánc nyári ünnepe, a Budavári Palotakoncertek idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Budai Várban. Augusztus 3-án és 4-én a Budapesti Operettszínház Bor, dal, asszony című estje lesz látható Lőcsei Jenő rendezésében, míg augusztus 5-én a Kelet tangója címmel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép fel, Zsuráfszky Zoltán rendezésében.

2017 óta a Budavári Palotakoncertek fesztivállá nőtte ki magát. Az operett est mellett már a kiemelkedően magas színvonalú hagyományos néptánc és népzenei produkcióiról ismert Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncszínházi előadásai is színpadra kerülnek a páratlan hangulatú Oroszlános udvarban.


Laki Péter, Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Lukács Anita a Budavári Palotakoncertek sajtótájékoztatóján


A Budapesti Operettszínház Bor, dal, asszony című gálaműsorát 2018. augusztus 3-án és 4-én 20.30 órától láthatják a nézők. A kétrészes összeállításban – melynek mottójául Luther Márton mondása áll, miszerint: „Aki nem szereti a bort, az asszonyt és a dalt, bolond marad egész életében” – helyet kapnak a legkiválóbb operettszerzők – mások mellett Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss, Suppé, Sullivan, Ábrahám Pál és Jacques Offenbach – legismertebb szerzeményei, és méltatlanul elfeledett remekei.

Lőcsei Jenő rendezésében a teátrum legnagyobb sztárjaival és fiatal tehetségeivel is találkozhatunk. A különleges produkcióban fellép Boncsér Gergely, Bordás Barbara, Cseh Antal, Csuha Lajos, Dancs Annamari, Felföldi Anikó, Fischl Mónika, Dolhai Attila, Frankó Tünde, Kalocsai Zsuzsa, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Laki Péter, Lévai Enikő, Lukács Anita, Oszvald Marika, Peller Károly, Rab Gyula, Szendy Szilvi és Vadász Zsolt , kiegészülve az Operettszínház tánckarával és kórusával. A karmesterek Makláry László és Szabó Mónika lesznek.


Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai


Csárdás! – A Kelet tangója című produkciójával a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara lép fel 2018. augusztus 5-én.   A Zsuráfszky Zoltán által rendezett és koreografált előadás egy szerelmi háromszög történetét dolgozza fel a néptánc és a népzene nyelvén; felhőtlen szórakozást ígérve az érdeklődőknek.
Az Észak-Amerikában és Európában már több sikeres turnét megért táncszínházi előadáson a nézők – miközben végig követik a főszereplő szerelmespár konfliktusát, illetve egymásra találását – gyönyörködhetnek a Kárpát-medence táncainak szépségében, virtuozitásában, zenei világának sokszínűségében és gazdagságában.
 















hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Tanítványokról és Kazamatákról - Máté Gábor szegedi rendezéséről mesélt

Ők vehették át a Junior Prima Díjat - hat fiatalt díjaztak színház- és filmművészet kategóriában

Készül Bollywood legdrágább filmje, ami négyszer annyiba kerül, mint az eddigi rekorder produkció

Mennyi Shakespeare idézetet ismersz fel? - TESZT

Nagy Musical TESZT kezdőknek

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez