Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Ezeket az előadásokat láthatjuk jövőre a Centrál Színházban - Fehér Tibor a társulathoz szerződött

2019-07-11 18:40:00
A Centrál Színház közleményben jelentette be jövő évadának bemutatóit, valamint annak szereplőit és alkotóit.
Puskás Tamás igazgató nyilatkozatából - melyet alább változtatás nélkül közlünk - a tervezett produkciókon kívül megtudhattuk azt is, hogy Fehér Tibor a következő évadban a Centrál Színház csapatát erősíti majd.




A Centrál Színház közleménye:

Kedves Nézőink!

Az évad egyik legizgalmasabb pillanata meghirdetni a következő évad terveit. Idén megnehezítette a döntéseket a TAO támogatás megvonása, de ahogy az angol mondja: “ The show must go on”, tekintsünk bizakodva a jövőbe! Az önök szeretetében és hűségében bízva tesszük!

  • 1. Októberben jelentkezünk először újdonsággal.
A.R. Gurney: Love letters című felolvasószínházi darabját a Kisszínpadon, terveink szerint hetente egyszer, más-más párban, színházunk jelesei olvassák majd fel. A gazdag névsor igen hosszú, - ősszel hirdetjük meg az első nyolc párost - jól ismerik mindnyájukat, válogathatnak majd kedvükre.

  • 2. November elején, még mindíg a Kisszínpadon tartjuk a következő bemutatót.
Ez lesz a meglepetés darab. Ujj Mészáros Károlyt, a Büszkeség és balítélet rendezőjét kértem, újrázzon nálunk tavalyi remeklése után. Gőzerővel keresünk, azonban a darab címével s így a szereplők nevével is még adósok vagyunk!

  • 3. December 21-én lesz az első nagyszínpadi bemutatónk:
Neil Simon – Burt Bacharach – Hal David: Legénylakás című zenés játéka. A jelentős amerikai filmrendező, Billy Wilder sötétebb filmjei után 1960-ban egy fanyar romantikus komédiával, a Legénylakással jelentkezett, Shirley Maclaine-nel a főszerepben, mely rögtön öt Oscar-díjat nyert. Nem csoda hát, hogy nyolc évvel később, a színházi virtuóz Neil Simon színpadra adaptálta a filmet Promises promises címen – ráadásul zenés darabként, melynek a dalait a világhírű slágergyáros, Burt Bacharach szerezte.

A darab magyarországi ősbemutatója – Radnai Annamária remek fordításában – 2005 végén volt színházunkban, amit akkor még Vidám Színpadnak hívtak. Új társulati tagunk, Fehér Tibor lesz Chuck Baxter, az ambiciózus biztosítási szakember, cinkos narrátorunk, aki úgy próbál meg feljebb jutni a vállalati ranglétrán, hogy komfortos garzonját esetenként kölcsönadja feljebbvalóinak. A nős férfiakból álló vezetőség Chuck lakására szervezi légyottjait. Chuck, bár romlott játszmába kezd, valójában javíthatatlan romantikus, távolról és plátóian imádja a vállalati büfé bájos pultoslányát, Fran Kubeliket - Tompos Kátya. A vállalat feje J. D. Sheldrake - Stohl András -, maga is Chuck lakásába vinné aktuális szeretőjét, - aki az előléptetés reményében bele is egyezik ebbe – nem sejtve, hogy a nős férfi szeretője nem más, mint az ő imádottja.

Az édesbús szerelmi háromszög-történet remek szórakozás minden korosztálynak, ugyanakkor felemelő tanmese egy fiúról, aki fellázad a korrupt rendszer ellen, és önzés helyett az önzetlenséget, nemtelen karrier helyett a szerelmet választja. Ezt, miként a következő bemutatót is, én rendezem.

  • 4. Március 7-e ismét nagyszínpadi bemutató!
Tracy Letts: Mary Page Marlowe! A kiváló amerikai színész és drámaíró, nálunk leginkább az Augusztus Oklahomában című műve alapján ismert. Új darabja tizenegy képben villantja fel a főszereplőnő életét, a fájdalmas történet finoman érzékelteti a sors láthatatlan bilincseit. Tizenegy kép, tizenegy életkor. Hatalmas lehetőség, ugyanakkor nagy kihívás is a két színésznőnek, Básti Julinak - aki az idősebb, és vendégünknek, Borbély Alexandranak - aki a fiatalabb Mary jeleneteit játsza. A további szerepekben többek között Borbás Gabi, Pokorny Lia és Stohl András lesz látható.

Puskás Tamás

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Fekete Ádám-ősbemutató a Trafóban - Személyes történetből írt és rendezett darabot Fekete Ádám

Ezekre a júliusi előadásokra lehet a veszélyhelyzet miatt elmaradt előadások jegyét beváltani az Átriumban

Évadot zárt a Radnóti Színház - kihirdették a jövő évad bemutatóit

Nagy ALFÖLDI RÓBERT teszt

Mennyire vagy SZÍNHÁZFÜGGŐ?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez