Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Ezeket az előadásokat láthatjuk jövőre a Centrál Színházban - Fehér Tibor a társulathoz szerződött

2019-07-11 18:40:00
A Centrál Színház közleményben jelentette be jövő évadának bemutatóit, valamint annak szereplőit és alkotóit.
Puskás Tamás igazgató nyilatkozatából - melyet alább változtatás nélkül közlünk - a tervezett produkciókon kívül megtudhattuk azt is, hogy Fehér Tibor a következő évadban a Centrál Színház csapatát erősíti majd.




A Centrál Színház közleménye:

Kedves Nézőink!

Az évad egyik legizgalmasabb pillanata meghirdetni a következő évad terveit. Idén megnehezítette a döntéseket a TAO támogatás megvonása, de ahogy az angol mondja: “ The show must go on”, tekintsünk bizakodva a jövőbe! Az önök szeretetében és hűségében bízva tesszük!

  • 1. Októberben jelentkezünk először újdonsággal.
A.R. Gurney: Love letters című felolvasószínházi darabját a Kisszínpadon, terveink szerint hetente egyszer, más-más párban, színházunk jelesei olvassák majd fel. A gazdag névsor igen hosszú, - ősszel hirdetjük meg az első nyolc párost - jól ismerik mindnyájukat, válogathatnak majd kedvükre.

  • 2. November elején, még mindíg a Kisszínpadon tartjuk a következő bemutatót.
Ez lesz a meglepetés darab. Ujj Mészáros Károlyt, a Büszkeség és balítélet rendezőjét kértem, újrázzon nálunk tavalyi remeklése után. Gőzerővel keresünk, azonban a darab címével s így a szereplők nevével is még adósok vagyunk!

  • 3. December 21-én lesz az első nagyszínpadi bemutatónk:
Neil Simon – Burt Bacharach – Hal David: Legénylakás című zenés játéka. A jelentős amerikai filmrendező, Billy Wilder sötétebb filmjei után 1960-ban egy fanyar romantikus komédiával, a Legénylakással jelentkezett, Shirley Maclaine-nel a főszerepben, mely rögtön öt Oscar-díjat nyert. Nem csoda hát, hogy nyolc évvel később, a színházi virtuóz Neil Simon színpadra adaptálta a filmet Promises promises címen – ráadásul zenés darabként, melynek a dalait a világhírű slágergyáros, Burt Bacharach szerezte.

A darab magyarországi ősbemutatója – Radnai Annamária remek fordításában – 2005 végén volt színházunkban, amit akkor még Vidám Színpadnak hívtak. Új társulati tagunk, Fehér Tibor lesz Chuck Baxter, az ambiciózus biztosítási szakember, cinkos narrátorunk, aki úgy próbál meg feljebb jutni a vállalati ranglétrán, hogy komfortos garzonját esetenként kölcsönadja feljebbvalóinak. A nős férfiakból álló vezetőség Chuck lakására szervezi légyottjait. Chuck, bár romlott játszmába kezd, valójában javíthatatlan romantikus, távolról és plátóian imádja a vállalati büfé bájos pultoslányát, Fran Kubeliket - Tompos Kátya. A vállalat feje J. D. Sheldrake - Stohl András -, maga is Chuck lakásába vinné aktuális szeretőjét, - aki az előléptetés reményében bele is egyezik ebbe – nem sejtve, hogy a nős férfi szeretője nem más, mint az ő imádottja.

Az édesbús szerelmi háromszög-történet remek szórakozás minden korosztálynak, ugyanakkor felemelő tanmese egy fiúról, aki fellázad a korrupt rendszer ellen, és önzés helyett az önzetlenséget, nemtelen karrier helyett a szerelmet választja. Ezt, miként a következő bemutatót is, én rendezem.

  • 4. Március 7-e ismét nagyszínpadi bemutató!
Tracy Letts: Mary Page Marlowe! A kiváló amerikai színész és drámaíró, nálunk leginkább az Augusztus Oklahomában című műve alapján ismert. Új darabja tizenegy képben villantja fel a főszereplőnő életét, a fájdalmas történet finoman érzékelteti a sors láthatatlan bilincseit. Tizenegy kép, tizenegy életkor. Hatalmas lehetőség, ugyanakkor nagy kihívás is a két színésznőnek, Básti Julinak - aki az idősebb, és vendégünknek, Borbély Alexandranak - aki a fiatalabb Mary jeleneteit játsza. A további szerepekben többek között Borbás Gabi, Pokorny Lia és Stohl András lesz látható.

Puskás Tamás

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Znamenák István Amerikában vendégszerepelt az Emlékezés a régi szép időkre előadással

Készül Bollywood legdrágább filmje, ami négyszer annyiba kerül, mint az eddigi rekorder produkció

Webber YouTube csatornáján 48 óráig elérhető lesz Az Operaház Fantomja musical

Nagy ALFÖLDI RÓBERT teszt

Hány színészt ismersz fel kép alapján?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez