Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Közös előadásra készül a 6SZÍN és a k2 Színház

2022-01-19 12:52:33
Benkó Bence rendezésében mutatják be A király bolond, avagy haldoklón zengő, végső, bús panasz egy felvonásban című előadást a 6SZÍN-ben. 

Közös előadásra készül a 6SZÍN és a k2 Színház: 2022. március 4-én mutatják be A király bolond, avagy haldoklón zengő, végső, bús panasz egy felvonásban című produkciót, Edward Bond Lear című drámáját átépítvén, Földényi F. László fordításának felhasználásával. 

„Ha Isten teremtette volna a világot, mindig igazságos és bölcs lenne a hatalom, és mennyi szenvedést takaríthatnánk meg! De a világot mi teremtettük – a magunk kicsinységéből és gyengeségéből. Félszeg és törékeny az életünk, és csak egyvalami őrizheti meg a józanságunkat: a könyörület, és könyörület nélkül az ember őrült.” - áll az előadás ajánlójában. Fotó: Szkárossy Zsuzsa


A Lear az egymást váltó – formálisan különböző, de lényegében azonos – politikai rendszerek drámája. Egy olyan társadalomról ad kegyetlen képet, ahol a hatalom mindig erőszakos, az egyén mindig alávetett, a különböző elvek és érdekek pedig mindig többet érnek az emberi életnél. Bond állítja: a könyörület hiányzik belőlünk, a jelenkor összeegyeztethetetlen az isten-eszménnyel, a Shakespeare-korabeli reneszánsz humanitás és emberi gazdagság pedig eltűnt a modern világból.
A k2 és a 6SZÍN közös előadása arra az ellentmondásos kérdésre keresi a választ, hogy az általunk épített és minket körülvevő védőfalak valóban képesek-e szabaddá tenni bennünket. 

Az előadást Benkó Bence rendezi, aki Bíró Bence mellett dramaturgja is a darabnak. Szereplők Bán Bálint, Boros Anna, Kocsis Pál, Piti Emőke, Urbán Richárd és Viktor Balázs. A látványért Mucsi Balázs, a zenéért Zságer-Varga Ákos felel.

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Adáshiba – bemutató a Játékszínben és a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Legendás előadások - Időtálló minőség

Legjobb ajánlataink - segítünk választani!

Büfé-üzemeltetőt keres a József Attila színház

Felismered a színházakat kép alapján? -TESZT

NAGY MUSICAL TESZT

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez