Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Közös előadásra készül a 6SZÍN és a k2 Színház

2022-01-19 12:52:33
Benkó Bence rendezésében mutatják be A király bolond, avagy haldoklón zengő, végső, bús panasz egy felvonásban című előadást a 6SZÍN-ben. 

Közös előadásra készül a 6SZÍN és a k2 Színház: 2022. március 4-én mutatják be A király bolond, avagy haldoklón zengő, végső, bús panasz egy felvonásban című produkciót, Edward Bond Lear című drámáját átépítvén, Földényi F. László fordításának felhasználásával. 

„Ha Isten teremtette volna a világot, mindig igazságos és bölcs lenne a hatalom, és mennyi szenvedést takaríthatnánk meg! De a világot mi teremtettük – a magunk kicsinységéből és gyengeségéből. Félszeg és törékeny az életünk, és csak egyvalami őrizheti meg a józanságunkat: a könyörület, és könyörület nélkül az ember őrült.” - áll az előadás ajánlójában. 



Fotó: Szkárossy Zsuzsa


A Lear az egymást váltó – formálisan különböző, de lényegében azonos – politikai rendszerek drámája. Egy olyan társadalomról ad kegyetlen képet, ahol a hatalom mindig erőszakos, az egyén mindig alávetett, a különböző elvek és érdekek pedig mindig többet érnek az emberi életnél. Bond állítja: a könyörület hiányzik belőlünk, a jelenkor összeegyeztethetetlen az isten-eszménnyel, a Shakespeare-korabeli reneszánsz humanitás és emberi gazdagság pedig eltűnt a modern világból.
A k2 és a 6SZÍN közös előadása arra az ellentmondásos kérdésre keresi a választ, hogy az általunk épített és minket körülvevő védőfalak valóban képesek-e szabaddá tenni bennünket. 

Az előadást Benkó Bence rendezi, aki Bíró Bence mellett dramaturgja is a darabnak. Szereplők Bán Bálint, Boros Anna, Kocsis Pál, Piti Emőke, Urbán Richárd és Viktor Balázs. A látványért Mucsi Balázs, a zenéért Zságer-Varga Ákos felel.

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Már lehet jegyet venni az idei Színházak Éjszakájára

Nyersanyag címmel készül Boross Martin első nagyjátékfilmje

Szente Vajk két rendezését is online közvetíti a Kecskeméti Katona

NAGY MUSICAL TESZT

OPERETT TESZT - A Budapesti Operettszínház előadásaiból

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez