Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Messiás egy kicsit másképp – Feléled a Rock Színház
Megkezdődtek a Messiás.ma próbái. Händel halhatatlan remekművét 2017. április 25-én láthatja a közönség a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Az átdolgozás hagyományos és mai, elektronikus hangszerekkel kombinált rockoratorikus passió, amelyben a bibliai szöveg új, magyar fordításban hangzik el.

A kortárs összművészeti produkció klasszikus vonulatát a négy vezető szólista Rácz Rita (szoprán), Balogh Eszter (alt), Csengeri Attila (tenor), valamint Gábor Géza (basszus) reprezentálja.
A darab közreműködői között található Horváth Charlie és Karácsony János - James, valamint a Jézus Krisztus Szupersztár hazai ősbemutatójának szereposztásából is ismert Malek Andrea, Csuha Lajos, Földes Tamás, Makrai Pál, valamint Szemenyei János.

Csengeri Attila számára kihívás lesz az oratóriumi szerep, hiszen ő  leginkább a musical és operett világában mozog otthonosan.
„Rajongással várom ezt a formabontó előadást, és kíváncsi vagyok hogyan tudjuk megvalósítani a rendező instrukcióit a minél szélsőségesebb váltásokra vonatkozóan, hiszen ő ennek a mestere” – mondta az énekes.

Várkonyi Mátyás, a produkció megálmodója, rendezője, hangszerelője, dramaturgja és karmestere a Rock Színház egykori alapítója és igazgatója nem először nyúl klasszikus témához újító szándékkal, hiszen a Jézus Krisztus Szupersztár magyarországi ősbemutatója is ilyen volt 1986-ban.  „Meghatározó volt az a korszak az életemben, ezért ebből is építkezem” – mondta. „Olyan művet szeretnék létrehozni, amely a közönség különböző rétegeihez is eljut. Azokhoz, akik nem annyira járatosak a komolyzenében, sőt, nem szeretik. Ám fontos számomra, hogy azok is befogadják, akik viszont igen.„
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Álló tapsviharral ünnepelték a nézők Torontóban és Montreálban a Szegedi Kortárs Balett előadásait.

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája “himnuszát” - VIDEÓ

Ha Les Misérables - A nyomorultak rajongó vagy, akkor ezt a videót látnod kell!

Miller Zoltán, Zöld Csaba, Tóth Attila együtt énekel

Mennyi Shakespeare idézetet ismersz fel? - TESZT

Hány színésznőt ismersz fel kép alapján?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez