Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Bercsényi Péter: A Kritikusdíjam mindenképp a karrierem egyik csúcspontja
Bercsényi Péter 2008-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2015-ig a Budapest Bábszínház színésze volt, majd szabadúszó lett. 2014-től zenés mesterséget tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Jelenleg a József Attila Színházban készül A Magas (szőke) barna férfi felemás... előadás főszerepére. A premier előtt tettük fel neki 10 villámkérdésünket.

1. Hogyan telne egy tökéletes napod?
Nem tudom, de biztosan nem kellene sehova mennem időre, és mindenhol örülnének nekem, bármikor is érkezem. Azt hiszem, utaznék valami jó helyre, vagy otthon maradnék egész álló nap, ágyban, filmeket nézve és finomakat eszegetve. 

2. Mit mérlegelsz, mielőtt elvállalsz egy munkát? 
Azt, hogy az adott melóhoz tényleg rám van-e szükség. Meg azt, hogy nem vállalom-e vele túl magam, nem leszek-e tőle “egyeztethetetlen”. Sajnos sokszor kaptam meg ezt a jelzőt a műsorok egyeztetése során, még akkor is, amikor már rég nem volt igaz. 


Bercsényi Péter - Fotó: József Attila Színház


3. Mi lenne az a foglalkozás, amiben el tudnád magadat képzelni a színészeten kívül?
A tanítás. Meg a rendezés. Mindkettőt űzöm is. De ha nem színház vagy szinkron, akkor egy menő kis kávézó-cukrászdában el tudnám képzelni magam. 

3. Mire vagy a legbüszkébb?  
Arra, hogy ott tartok, ahol, és onnan, ahonnan indultam. Bár van még hova tovább, de jó érzés visszagondolni a mögöttem álló útra. 

4. Mi volt a legjobb élményed az elmúlt egy évben?
Amikor tavaly karácsonyra elkészült egy barátaim és nagyon kedves kollégáim segítségével összehozott szinkronrendezésem. Mindenki beleadott apait-anyait, full ingyen. És a mai napig hihetetlen, hogy elkészült. Ahogy énértem, az én agymenésem miatt ezt bevállalta mindegyikük, az hihetetlenül megkapó. 

5. Szoktál színházba járni?
Ritkán. Hol az idő, hol a kedv a híjja. De amióta legyőztem a nonstop irigykedésemet, a kedvből már jóval több jut. 

6. Ki volt a legfontosabb személy a pályád során?
Sok ember figyelme és együttműködése juttatott oda, ahol vagyok. Nem tudnék kiemelni senkit. Aki többször is visszatért az életembe, ugyanannyira fontos, mint akitől csak egy rakétagyújtást kaptam. Ha csak egyvalaki nem hitt volna bennem jobban, mint én magamban, most nem biztos, hogy válaszolgatnék ezekre a kérdésekre. Mint ahogy van is, aki nem hitt bennem. Nem is vagyok ott...  

7. Mi volt számodra a legnagyobb elismerés?
A Kritikusdíjam mindenképp a karrierem egyik csúcspontja, de a tanítványaim előmeneteléből is picit azt érzem, hogy nem voltam hiába. 



Bercsényi Péter, Korponay Zsófi - Fotó: Boda Gábor

8. Ha lehetne, kinek az életét élnéd egy napig?
Az ábrándjaimbéli magamét. Egyszer jó lenne kipróbálni, hogy milyen, amikor minden álmom valóra válik. 

9. Tegyük fel, hogy egy filmproducer csak azután adna neked szerepet, ha megnézi egy előadásodat. Melyik darabban mutatnád meg magad?
A Magas (szőke) barna férfi felemás..-t mindenképp. Elég önazonosnak érzem magammal. De ha valamiért bizonytalankodna, elküldeném neki a Kabaré felvételét is.     

10. Melyik előadást ajánlod a Közönség.hu olvasóinak?
A Budapest Bábszínház felnőtt előadásait szerintem érdemes látogatni. A “Semmi” például az egyik nagy kedvencem. De a Színház- és Filmművészeti egyetem mostani, harmadéves bábosztályának ANIMA c. előadása is az egyik legnagyobb élményeim közé tartozik. Mindkettő renomé-visszaállító előadás. 
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Szövegszemetekből készít előadást a Nemzeti TÁP Színház

Az Örkény Színház társulata is támogatja Jordán Tamást

"Én így élem az életem: nyitottan." - Sándor Péter A Direktor kérdez sorozatban

Mennyire vagy jó operettből?

Felismered plakátról az előadásokat?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez