Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Valázsik Péter: Eljátszhattam életem első főszerepét a Turay Ida Színházban.

2020-01-20 23:25:00
Valázsik Péter 2017-ben végzett a Gór Nagy Mária Színitanodában, jelenleg a Turay Ida Színház csapatát erősíti. Jelenleg a Girl - Swing című előadást próbálja a teátrumban. A fiatal színésznek két próba között tettük fel 10 villámkérdésünket. 


1. Hogyan telne egy t
ökéletes napod?  
Aktív pihenéssel és színpadi játékkal. A színház az életem szerves része, egy jó előadás, a nézők reakciója és a taps mindig feltölt. Emellett egy tökéletes napban számomra fontos a szabadidő is. Nem vetem meg a szó szerinti pihenést de a hosszan tartó semmittevés nem az én műfajom. Szeretek sportolni. Tíz évig karatéztam és jelenleg is szeretem a testmozgást. Ha időm engedi futok és konditerembe járok. Bár évek óta nem sikerül eljutnom, de gyerekkorom óta síelek is. A nagymamámmal nyaranta sok éven keresztül jártuk a Mátrát, így a túrázást is kedvelem. Emellett szeretnék új dolgokat is kipróbálni, mint például a falmászást. 

2. Mit mérlegelsz, mielőtt elvállalsz egy munkát?   
Úgy érzem életem azon szakaszában vagyok, amikor nem lehetek nagyon válogatós. Most vagyok fiatal, most kell kihasználnom az erőmet. Persze az idő egy fontos tényező. Néha vállalnék többet is, mint ami reálisan kivitelezhető. Természetesen fontosnak tartom, hogy egy előadásban tudjak fejlődni, szakmailag előrelépni, új emberekkel, rendezőkkel dolgozni. Jelenleg a Girl - Swing című előadást próbálom a Turay Ida Színházban. 





3. Mi lenne az a foglalkozás, amiben el tudnád magadat képzelni a színészeten kívül?   
Ez a kérdés elég egyszerű. A vendéglátás. Édesapám egy szezonális  vendéglátóipari egységet tart fenn  Délegyházán immár harmincnégy éve. Gyerekkorom nagy része köthető ide és egy pár éve aktívan részt veszek nyaranta az üzemeltetésben is. Így ez nem csak képzelet, hanem a valóságban is működő dolog.  

4. Mi volt a legjobb élményed az elmúlt egy évben? 
Az előző évadban eljátszhattam életem első főszerepét a Turay Ida Színházban. A Love strory előadásban Olivert alakítottam. Az előadás azóta lekerült a műsorról de nekem a mai napig sokat jelent. Ráadásul olyan remek színészek partnere lehettem, mint Lovas Emília, Benkő Péter vagy Győri Péter.  

5. Mi az, ami kihoz a sodrodból? 
Ha nem úgy mennek a dolgok ahogy szeretném. A munkámban maximalista vagyok, így ha nem tudom kihozni egy előadásból, munkából a legtöbbet, az fel tud bosszantani. Természetesen addig dolgozom rajta, amíg ez az érzés el nem múlik. A magánéletben pedig az hoz ki a sodromból, ha valaki a vitát veszekedésnek tekinti. Ez elég kiborító tud lenni. 

6. Szoktál színházba járni? 
A kollégáimat minden bemutatóban megnézem az anyaszínházamban. Ez egy kölcsönös dolog közöttünk. Más színházakba sajnos ritkán jutok el a sok előadás- és próbazuhatag miatt, de törekszem rá. 





7. Ki volt a legfontosabb személy a pályád során?
Sokat jelentett nekem gimnáziumi éveim alatt Forró István színművész tanár  úr, aki egy színjátszó szakkört vezetett a Szent Margit Gimnáziumban és nagy hatással volt arra, hogy elinduljak a színészi pályán. A színiiskolás éveim alatt sok tanártól rengeteget tanultam, többek között osztályfőnökömtől, Bozsó Pétertől. Sokat köszönhetek a szüleimnek is, akik mindig támogattak, valamint a Turay Ida Színház igazgatónőjének, aki sok lehetőséget adott a pályám elején.

8. Mi volt számodra a legnagyobb elismerés? 
A legnagyobb elismerés az, ha számomra ismeretlen emberektől kapok pozitív visszajelzést, legyen az szakmabeli vagy civil. A család és az ismerősök sokszor elfogultak velem szemben. 

9. Tegyük fel, hogy egy filmproducer csak azután adna neked szerepet, ha megnézi egy előadásodat. Melyik darabban mutatnád meg magad?  
A Rocknagyi című előadást ajánlanám. Nagyon a szívemhez nőtt ez a darab. Ike Turnert alakítom benne Tina Turner egykori férjét és producerét. Ez egy nagyon testhezálló szerep számomra. Persze ezalatt nem a nőverést és a féktelenséget, hanem inkább a temperamentumot, habitust értem.  Sok mindent meg lehet benne mutatni, akkor is ha nem éppen egy pozitív figura. 
  

10. Melyik előadást ajánlod a Közönség.hu olvasóinak?
A Medve nem játék! című előadást. Harmadik évadja játsszuk nagy sikerrel. Ez a székely pajzán komédia autentikus néptánc betétekkel humoros helyzet- és jellemkomikumokkal garantált szórakozást nyújt a nézőnek.  
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

HA ELFÁRAD, VIHETI – Scherer Péter főszereplésével fantasy elemekkel turbózott vígjáték készül

Ujréti László: Nagy játék az élet

A sok férfi közt elrejtettek egy gyémántot is a Kultkikötőben

TESZT: Melyik Shakespeare hősnő lennél?

Hány színésznőt ismersz fel kép alapján?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez