Te mit láttál? Értékeld itt!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre akciós jegyekért!
Feliratkozom a hírlevélre az
akciós jegyekért!
Nem, köszönöm.
x keresési feltételek törlése
< vissza a főoldalra
6.9
31 néző véleménye
Össztánc
Vígszínház
Nincs elérhető jegy
Értékeld Te is az előadást!

Te értékelésed:
-
/10

Az Össztánc új műfajt teremtett Magyarországon: igazi 20. századi magyar tabló, történelmi eseményekkel, hősökkel és kisemberekkel, háborúkkal, forradalommal, futball- és Coca Cola-lázzal, legendás slágerekkel és múltunk megannyi jelképes emlékével. De az előadás mindezt egyetlen szó nélkül mutatja meg. Több ez, mint tánc: mert a szereplők nem eltáncolják, hanem eljátsszák a helyzeteket és a figurákat a tánc és a mozgás segítségével. 

Az Össztánc születésének története valódi színháztörténeti kuriózum. Több mint húsz évvel ezelőtt a Víg épülete megújult, újjászületett. Ám a színház a felújítás alatt is rendszeresen játszott; Marton László igazgató zseniális ötlete volt, hogy egy sátorban, a Nyugati Pályaudvar mellett folytatódjék a munka. Ez volt a legendás Sátor-korszak. Majd 1994-ben a régi pompájában tündöklő, új Vígszínház az Össztánccal nyitotta meg kapuit. Az Össztánc nemcsak társulat-összekovácsoló előadássá vált, hanem a közönséget, sőt, egész Budapestet is újra összekapcsolta a megújult színházzal. Szimbolikus jelentősége lett az új épületnek és a nyitó előadásnak. Mert a nyitó előadások olyanok, mint az első szerelem, mindig emlékezni fogunk rájuk. És az Össztánc épp ilyen. 

Az előadás egyedisége folytán Marton László rendező igazi csapatmunkában, folyamatosan együtt tervezve-gondolkodva dolgozott az alkotótársakkal – és ehhez a szép feladathoz kiváló kollégákat talált Imre Zoltán koreográfus, Jánoskúti Márta jelmez-, Khell Csörsz díszlettervező, Upor László dramaturg és Radnóti Zsuzsa konzultáns személyében. 

Az újjászületett Össztánc első próbáin francia kollégákat is köszönthettünk, akik azért érkeztek, hogy bevezessenek minket az eredeti darab különleges stílusába, atmoszférájába. Olyan izgalmas titkokat, színházi trükköket tanítottak nekünk, amelyeket igyekszünk beépíteni az új előadásba is. 

Az új bemutató különlegessége, hogy ezúttal is színpadra lép majd a régi előadás több szereplője, de természetesen új kollégák is bemutatkoznak. A társulat nagyszerű tanárok segítségével tanulja újra a társastáncok sorát – így ismét velünk dogozik Bodor Johanna, aki az eredeti produkcióban Imre Zoltán asszisztense volt. 

Legyen Ön is részese, amikor egy legenda újraéled! 

És akik bevezetnek minket az Össztánc csodájába: Eszenyi Enikő, Igó Éva, Hegyi Barbara, Pápai Erika, Majsai-Nyilas Tünde, Balázsovits Edit, Réti Adrienn, Péter Kata, Herczeg Adrienn, Hullan Zsuzsa, Szilágyi Csenge, Tahi Tóth László, Hevér Gábor, Fesztbaum Béla, Csőre Gábor, Józan László, Telekes Péter, Borbiczki Ferenc, Kerekes József, Orosz Ákos, Lázár Balázs, Kembe Sorel-Arthur, valamint Pájer Alma e. h., Csapó Attila e. h., Medveczky Balázs e. h. Az előadás rendezője: Marton László.

Társastánc tanár: Vörös Péter Dániel

Zenéjét összeállította: Jeney Erzsébet

Színészek
Eszenyi Enikő
Színész
Igó Éva
Színész
Hegyi Barbara
Színész
Pápai Erika
Színész
Majsai-Nyilas Tünde
Színész
Balázsovits Edit
Színész
Réti Adrienn
Színész
Péter Kata
Színész
Herczeg Adrienn
Színész
Hullan Zsuzsa
Színész
Szilágyi Csenge
Színész
Tahi Tóth László
Színész
Hevér Gábor
Színész
Fesztbaum Béla
Színész
Csőre Gábor
Színész
Józan László
Színész
Telekes Péter
Színész
Borbiczki Ferenc
Színész
Kerekes József
Színész
Orosz Ákos
Színész
Lázár Balázs
Színész
Kembe Sorel-Arthur
Színész
Pájer Alma Virág
Színész
Csapó Attila
Színész
Medveczky Balázs
Színész
Alkotók
Marton László
Rendező
Molnár Kata
A rendező munkatársa
Várnai Ildikó
A rendező munkatársa
Bodor Johanna
IMRE ZOLTÁN koreográfiáját betanította
Rujsz Edit
Koreográfus asszisztens
Túri Sándor
Koreográfus asszisztens
Jánoskúti Márta
Jelmez
Kovács Yvette Alida
A jelmeztervező munkatársa
Khell Csörsz
Díszlet
Upor László
Dramaturg
Kuti László
Ügyelő
Wiesmeyer Erik
Ügyelő
Videók
Képek

Nincs elérhető jegy!

Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
x keresési feltételek törlése
< vissza a főoldalra

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó