Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
A 6színben mutatta be vizsgadarabját Székely Kriszta színművészetis osztálya

2021-06-26 12:56:54
A 6színben mutatta be a Színház- és Filmművészeti Egyetem 4. évfolyamos osztálya Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című darabját. 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Máté Gábor - Székely Kriszta osztályának hallgatóival Hargitai Iván rendezésében készült Hajdú Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című darabja a 6színben. Az előadásban - mely egyben a színészhallgatók vizsgája is - Bíró Panna, Berényi Nóra, Hencz András, Hevesi László, Mari Dorottya és Rezes Dominika szerepelnek. A mozgásért Blaskó Borbála felel.  A produkciót hatalmas siker fogadta a keddi premieren, a szakma jelenlévő képviselőinek gratulációt örömmel zsebelték be a színész osztály fiatal művészei. 

Hajdu Szabolcs a művet eredetileg színdarabnak írta, majd filmen is megrendezte. A mozi 2016-ban az 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, ahol az alkotást Kristály Glóbusszal jutalmazták, Hajdu Szabolcs pedig a legjobb színésznek járó díjat is elnyerte. 

A darab története szerint két egymástól eltávolodott testvér családja hosszú idő után ismét találkozik: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, a közöttük feszülő ellentétekkel és saját magukkal is. 

Hargitai Iván a vizsgaelőadás kapcsán elmondta, azért esett a választása erre a darabra, mivel a hallgatókhoz közel áll gondolkodásban és stilárisan is.  
- Bár a történet 30-40 éves emberekről szól, a darab hangvétele és mondanivalója tökéletesen tud megszólalni a fiatalok hangján is. A 6színben nyugodt körülmények között tudunk próbálni és nagyon örvendetes, hogy a továbbjátszást is biztosították - mondta el a rendező.

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Két Star Wars élményparkot is nyit a Disney

Nyerj 2 db jegyet a Shrek musical-re!

Igazi lebukás, 21. századi módra!

Bocs, félrement! a Belvárosi Színházban

Mennyit tudsz Stohl Andrásról?

NAGY MUSICAL TESZT

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez