Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
A 6színben mutatta be vizsgadarabját Székely Kriszta színművészetis osztálya

2021-06-26 12:56:54
A 6színben mutatta be a Színház- és Filmművészeti Egyetem 4. évfolyamos osztálya Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című darabját. 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Máté Gábor - Székely Kriszta osztályának hallgatóival Hargitai Iván rendezésében készült Hajdú Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című darabja a 6színben. Az előadásban - mely egyben a színészhallgatók vizsgája is - Bíró Panna, Berényi Nóra, Hencz András, Hevesi László, Mari Dorottya és Rezes Dominika szerepelnek. A mozgásért Blaskó Borbála felel.  A produkciót hatalmas siker fogadta a keddi premieren, a szakma jelenlévő képviselőinek gratulációt örömmel zsebelték be a színész osztály fiatal művészei. 

Hajdu Szabolcs a művet eredetileg színdarabnak írta, majd filmen is megrendezte. A mozi 2016-ban az 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, ahol az alkotást Kristály Glóbusszal jutalmazták, Hajdu Szabolcs pedig a legjobb színésznek járó díjat is elnyerte. 

A darab története szerint két egymástól eltávolodott testvér családja hosszú idő után ismét találkozik: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, a közöttük feszülő ellentétekkel és saját magukkal is. 

Hargitai Iván a vizsgaelőadás kapcsán elmondta, azért esett a választása erre a darabra, mivel a hallgatókhoz közel áll gondolkodásban és stilárisan is.  
- Bár a történet 30-40 éves emberekről szól, a darab hangvétele és mondanivalója tökéletesen tud megszólalni a fiatalok hangján is. A 6színben nyugodt körülmények között tudunk próbálni és nagyon örvendetes, hogy a továbbjátszást is biztosították - mondta el a rendező.

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Életének 96. évében elhunyt Garay József

Orbánistan címen mutatnak be dokumentumfilmet Berlinben.

Alföldi Róbert, Marsovszky Magdolna, Heller Ágnes, Heisler András, Bárdos Deák Ági is megszólal a filmben

ÁLLÁSHIRDETÉS - Jegypénztárost keres a Turay Ida Színház

Mennyi Shakespeare idézetet ismersz fel? - TESZT

Felismered plakátról az előadásokat?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez