Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
„Ne, ne szólj közbe, Lajos!” - A lemez két oldala előadás szereplőinek kedvenc idézetei

2021-04-19 15:38:14
Janikovszky Éva 95. születésnapjára online ünnepi hétvégével készül a 6szín. A március 23-án streamelt A lemez két oldala című produkció az írónő azonos című regényéből készült. Az előadás alkotói, Horváth Lili, Kovács Patrícia, Elek Ferenc, Simon Kornél és Tollár Mónika elárulták melyik a kedvenc Janikovszky idézetük a darabból és miért. 

Horváth Lili azért választotta a következő idézetet kedvencének, mert hasonló beszélgetések zajlanak mostanság a fiai és közte nap mint nap. Úgy érzi, hogy ebben a Janikovszky-lemezben ismer legjobban most magára - de azért reméli, ez majd változni fog:    
„Lacika, hát hogy beszélsz te az anyáddal…?! Mi az, hogy mért turkálok a szekrényedben…?! Vedd tudomásul, édes fiam, hogy ha én egyszer végre rendet rakok helyetted ezen a szeméttelepen, akkor te nekem csak egyet mondhatsz: azt, hogy köszönöm szépen..!” Fotó: Erdélyi Gábor/ Stellatus


Kovács Patríciának, az előadás másik női szereplőjének ez a kedvenc Janikovszky idézete:
„Ne, ne szólj közbe, Lajos, egyetlenegyszer az életben hadd mondjam végig, amit akarok…!”  - Jaj, én olyan sokszor érzem pont ezt…! 
- Ez a mondat az én magánéletemben is sokszor kicsúszott már a számon; hogy egyetlen egyszer az életben hadd mondjam már el, hogy mit akarok…! Úgyhogy amikor ennél a mondatnál tartok a szövegben az előadás során, mindig nagyon sokat ad és jelent nekem - árulta el a színésznő. 

Elek Ferenc kedvenc szövege az előadásból: 
"...Gondoltam, főzök magamnak egy jó kávét, ha már nincs senki ebben a hideg lakásban, aki főzzön nekem. Mondd, drágám, hol tartod te a kávét?! Az egész konyhát végigkutattam - sehol egy szem kávé…!" 
A Katona József Színház művésze azért választotta ezt a részletet, mert szereti azt a görbe tükröt, amit ezzel a szöveggel tart Janikovszky Éva a férfiak elé.  “Szeretem, ahogy rájuk lát, ahogy megmosolyogtatja őket – ugyanakkor nagyon-nagyon szerethetőek maradnak!”- mondta.      

Simon Kornél, az előadás másik szereplőjének kedvenc idézete ez: „Képzeld csak el, mekkora szemeket mereszt majd a Gergő bácsi, ha kocsival kanyarodunk a házuk elé! Mi…? Hogy a Gergő bácsi tavaly meghalt…? Hát ezt miért nem mondtad…?! Nem, nem létezik, hogy mondtad, hát csak nem felejtettem volna el, mikor annyira kedveltem a kisöreget! Hogy te le is akartál menni a temetésére, de én nem engedtelek…? Na erre sem emlékszem. De látod, ha lesz egy kocsink, akkor ez sem probléma többé! Mariska néni temetésére, ha ne adj’ isten, meghal szegény, simán leviszlek. “
- Sajnos nem ismeretlen, bár szerencsére nem túl  gyakori momentum az  életemben  a  pillanat, amikor a “szent cél” érdekében minden létező konvenciót áthágva, próbálok egyszerre meggyőző és humoros lenni, holott már sem meggyőző, sem humoros nem vagyok, csak otromba - vallotta be a művész. Fotó: Erdélyi Gábor / Stellatus

Tollár Mónikának, az előadás megálmodójának, szövegkönyvírójának gyakorlatilag 8 éve már ez a legkedvesebb részem az előadásból: 
"...Mindenki csak szörnyülködött, hogy mit csináltam a kezemmel, én meg mondtam, hogy málnát szedtem a férjem nagybátyjánál. Na és mennyi málnát kaptatok, kérdezték, én meg mondtam, hogy szerencsére a férjem rokonai nem hoztak olyan helyzetbe, hogy vissza kelljen utasítanom...!"
- Egyszerűen nem tudom megunni azt a hihetetlen eleganciával, de egyben fanyar humorral körülírt mindennapos élethelyzetet, amikor nem lehet egy az egyben, szemtől szembe megmondani valakiről, mit gondolunk - mesélte kedvenc idézetéről az előadás rendezője.

A lemez két oldala stream előadásra jegyeket IDE KATTINTVA lehet vásárolni.
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Lejátszották A revizor utolsó előadását a Vígszínházban

Idézetek Mozartról Stendhaltól Csajkovszkijig

Egyidős a hangosfilmmel: 89 éves a filmzene pápája Ennio Morricone

Nagy ALFÖLDI RÓBERT teszt

Nagy Musical TESZT kezdőknek

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez