Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
„Ne, ne szólj közbe, Lajos!” - A lemez két oldala előadás szereplőinek kedvenc idézetei

2021-04-19 15:38:14
Janikovszky Éva 95. születésnapjára online ünnepi hétvégével készül a 6szín. A március 23-án streamelt A lemez két oldala című produkció az írónő azonos című regényéből készült. Az előadás alkotói, Horváth Lili, Kovács Patrícia, Elek Ferenc, Simon Kornél és Tollár Mónika elárulták melyik a kedvenc Janikovszky idézetük a darabból és miért. 

Horváth Lili azért választotta a következő idézetet kedvencének, mert hasonló beszélgetések zajlanak mostanság a fiai és közte nap mint nap. Úgy érzi, hogy ebben a Janikovszky-lemezben ismer legjobban most magára - de azért reméli, ez majd változni fog:    
„Lacika, hát hogy beszélsz te az anyáddal…?! Mi az, hogy mért turkálok a szekrényedben…?! Vedd tudomásul, édes fiam, hogy ha én egyszer végre rendet rakok helyetted ezen a szeméttelepen, akkor te nekem csak egyet mondhatsz: azt, hogy köszönöm szépen..!” 



Fotó: Erdélyi Gábor/ Stellatus


Kovács Patríciának, az előadás másik női szereplőjének ez a kedvenc Janikovszky idézete:
„Ne, ne szólj közbe, Lajos, egyetlenegyszer az életben hadd mondjam végig, amit akarok…!”  - Jaj, én olyan sokszor érzem pont ezt…! 
- Ez a mondat az én magánéletemben is sokszor kicsúszott már a számon; hogy egyetlen egyszer az életben hadd mondjam már el, hogy mit akarok…! Úgyhogy amikor ennél a mondatnál tartok a szövegben az előadás során, mindig nagyon sokat ad és jelent nekem - árulta el a színésznő. 

Elek Ferenc kedvenc szövege az előadásból: 
"...Gondoltam, főzök magamnak egy jó kávét, ha már nincs senki ebben a hideg lakásban, aki főzzön nekem. Mondd, drágám, hol tartod te a kávét?! Az egész konyhát végigkutattam - sehol egy szem kávé…!" 
A Katona József Színház művésze azért választotta ezt a részletet, mert szereti azt a görbe tükröt, amit ezzel a szöveggel tart Janikovszky Éva a férfiak elé.  “Szeretem, ahogy rájuk lát, ahogy megmosolyogtatja őket – ugyanakkor nagyon-nagyon szerethetőek maradnak!”- mondta.      

Simon Kornél, az előadás másik szereplőjének kedvenc idézete ez: „Képzeld csak el, mekkora szemeket mereszt majd a Gergő bácsi, ha kocsival kanyarodunk a házuk elé! Mi…? Hogy a Gergő bácsi tavaly meghalt…? Hát ezt miért nem mondtad…?! Nem, nem létezik, hogy mondtad, hát csak nem felejtettem volna el, mikor annyira kedveltem a kisöreget! Hogy te le is akartál menni a temetésére, de én nem engedtelek…? Na erre sem emlékszem. De látod, ha lesz egy kocsink, akkor ez sem probléma többé! Mariska néni temetésére, ha ne adj’ isten, meghal szegény, simán leviszlek. “
- Sajnos nem ismeretlen, bár szerencsére nem túl  gyakori momentum az  életemben  a  pillanat, amikor a “szent cél” érdekében minden létező konvenciót áthágva, próbálok egyszerre meggyőző és humoros lenni, holott már sem meggyőző, sem humoros nem vagyok, csak otromba - vallotta be a művész. 



Fotó: Erdélyi Gábor / Stellatus

Tollár Mónikának, az előadás megálmodójának, szövegkönyvírójának gyakorlatilag 8 éve már ez a legkedvesebb részem az előadásból: 
"...Mindenki csak szörnyülködött, hogy mit csináltam a kezemmel, én meg mondtam, hogy málnát szedtem a férjem nagybátyjánál. Na és mennyi málnát kaptatok, kérdezték, én meg mondtam, hogy szerencsére a férjem rokonai nem hoztak olyan helyzetbe, hogy vissza kelljen utasítanom...!"
- Egyszerűen nem tudom megunni azt a hihetetlen eleganciával, de egyben fanyar humorral körülírt mindennapos élethelyzetet, amikor nem lehet egy az egyben, szemtől szembe megmondani valakiről, mit gondolunk - mesélte kedvenc idézetéről az előadás rendezője.

A lemez két oldala stream előadásra jegyeket IDE KATTINTVA lehet vásárolni.
hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

12 fiatal színésznő olvassa fel Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplóinak szövegét

Cate Blanchett, Helen Mirren és Peter Brook is az SzFE mellett - aláírásgyűjtésbe kezdett a brit művészvilág

Jön a Love Letters a Centrál Színházban - minden este más-más színészpáros olvas fel

Nagy Musical TESZT kezdőknek

NAGY MUSICAL TESZT

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez