Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Ünnepi online Janikovszky hétvégével készül a 6szín és a Móra Könyvkiadó az írónő 95. születésnapján

2021-04-09 11:00:05
Janikovszky Éva 95. születésnapját egy online Janikovszky hétvégével ünnepli 2021. április 23-tól 25-ig a 6szín és a Móra Könyvkiadó. Az ünnepi hétvégén a József Attila-díjas írónő két könyvének színpadi adaptációját is láthatja streamelve a közönség.  

A lemez két oldala című produkciót élőben közvetíti a teátrum. A 2013-ban Tollár Mónika rendezésében bemutatott előadásban ezúttal a lemez “A” oldalán Horváth Lili és Kovács Patrícia, a lemez “B“ oldalán pedig Elek Ferenc és Simon Kornél lesz hallható, illetve látható. 

A darab témája biztosan ismerős lesz azok számára, akiknek a saját véleménye nagyon eltér a fél órával ezelőtti véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren, vagy az otthonunkban egy számítógép előtt simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról. 

Az ünnepi hétvége másik produkciója a 6szín egyik kedvelt repertoárelőadása volt a pandémia előtt. Az úgy volt című produkció Janikovszky Éva addig színpadon soha be nem mutatott könyvei alapján készült és bemutatja a születéstől a kiskamaszkorig az élet minden nyűgét.  

Ki tudja, hogy kitől örökölte az a gyerek az eszét, a szépségét? Kire ütött, amikor csak a baj van vele már megint? És vajon mi jár egy kiskamasz fejében? Janikovszky Éva humorral megírt könyvei segítenek megérteni gyerekeinket, akikkel közben együtt nevethetünk a világ igen fontos dolgain. A színpadra állított írások betekintést engednek gyermekeink mindennapjaiba, az író jellegzetes iróniájával átszőve. 
A Barna Zsombor, Bodoky Márk, Georgita Máté Dezső és Osváth Judit szereplésével készült 50 perces előadást 7 éves kortól 107 éves korig ajánlja a teátrum.   

A lemez két oldala élő stream előadásra jegyeket IDE KATTINTVA, Az úgy volt produkcióra pedig IDE KATTINTVA lehet vásárolni.

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

A herceg, a huszár és Koppány – Címlapinterjú Dolhai Attilával

12.000 előadással rekordot döntött Az Operaház fantomja a Broadway-n

Ezeket a tévéfilmeket és rádiós műsorokat támogatja a Médiatanács

Nagy ESZENYI ENIKŐ teszt

Felismered a színházakat kép alapján? -TESZT

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez