Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
A sikeres bemutató után vidéken is látható lesz a Meg se kínáltak Thuróczy Szabolccsal

2021-07-07 09:32:12
Hatalmas sikerrel mutatták be kedd este a Meg se kínáltak című kocsmaáriát a 6színben. A Bödőcs Tibor azonos című könyvéből készült produkciót Keresztes Tamás rendezte. Magyar Oszkárt, a jobb napokat megélt, művészlelkű, alkoholista szobafestőt Thuróczy Szabolcs alakítja. 



Fotó: Szkárossy Zsuzsa


Bödőcs Tibor  így nyilatkozott az előadásról: 
“Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio! Az évek során barátságába is fogadott. Mikor először levittem a bucsuszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a ‘kolorlokálnak’. Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen. Aztán írtam egy kocsmaregény félét, és ebből készült most egy monodráma Szabolcs főszereplésével. 
Keresztes Tamás, kiváló színművészünk, nem mellesleg Gogol: Egy őrült naplójának káprázatos előadója a darab rendezője. A dramaturgia vas törvényeit pedig a nagyszerű Enyedi Éva érvényesíti magas színvonalon.” 



Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A júliusi budapesti előadásokra pillanatok alatt elfogytak a jegyek, a nézők azonban több helyszínen is találkozhatnak nyáron a produkcióval. Július 9-én Érden, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében lesz az első vidéki előadás, július 17-én a Kultkikötő meghívására Balatonszárszóra, a Csukás Színházba érkezik a kocsmaária. Július 24-én a Mézesvölgyi Nyár látja vendégül Veresegyházán az előadást, augusztus 5-én pedig az Ördögkatlan Fesztivál Palkonyán a Mokos Pince Színházban. A nyári turné utolsó állomása Szentgyörgyváron lesz augusztus 12-én a Margófeszten. Augusztus 27-én és 29-én pedig már újra a 6színben várja a közönséget a Meg se kínáltak. 



Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A művet Enyedi Éva alkalmazta színpadra, a díszletért Vati Tamás felelt.

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Az Örkény Színház felújítja VERS CSAK NEKED akcióját

Kerényi Miklós Gábor nyugdíjazását kérte.

120 gyermeknek lett csodás Mikulása az Átriumban

Hány színészt ismersz fel kép alapján?

Felismered a színházakat kép alapján? -TESZT

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez