Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Spiró és Moliére előadásokkal bővül a 6SZÍN repertoárja

2021-09-24 08:12:37
Két új produkció is bemutatkozik jövő héten a 6SZÍN színpadán. A Gózon Gyula Kamaraszínház Csirkefej előadását, valamint az Exit Generáció Scapin furfangjai bemutatóját is láthatja a közönség. 

A Gózon Gyula Kamaraszínház átépítése alatt a teátrum Csirkefej előadásának a 6SZÍN ad otthont, mely szeptember 28-án debütál a Jókai utcában. A helyenként naturalista nyelvezetű, megrázó erejű, csak 16 éven felüli nézőknek szóló előadást Árkosi Árpád rendezte.  

Spiró György tragédiájában egy diszfunkcionális társadalom keresztmetszetét látjuk, melyben az író szavaival élve: „nem működik a szerelem, nem működik a szeretet, nem működik a hatalom, nem működik a vallás, nem működik a család, nem működik a munka – semmi sem működik”. 

A darab megírására Székely Gábor inspirálta a szerzőt, a női főszerepet bevallottan Gobbi Hildának szánták. A Gózon előadásában a Vénasszony szerepét Horváth Zsuzsára bízták az alkotók. „Hatalmas öröm egy ilyen ikonikus szerepet eljátszani. Gobbi Hilda másik meghatározó szerepét, Aase-t is eljátszahattam már a Per Gynt-ből, boldog vagyok, hogy most a Csirkefej Vénasszonya is megadatott nekem. A darabra való felkészülés nagyon igénybe tudja venni az embert, azonban/de a színpadon szárnyalok” – árulta el a Jászai Mari-díjas színésznő. 

Szeptember 30-án mutatja be az Exit Generáció Moliére Scapin furfangjai című vígjátékát. A lendületes, frissen szerveződő, fiatal alkotóművészekből álló csapat produkciójában a címszerepet Pál András alakítja, a további szerepekben pedig Varga Zoltán, Szatmári György, Martinkovics Máté, Georgita-Máté Dezső, Pilnay Sára, Ács Petra és Takátsy Péter lesz látható. 

Az alkotók egy rendkívül vicces és szórakoztató előadást álmodtak színpadra, ahol a mélyben meghúzódó igazságok is felvillannak. 

A rendező, Dénes Viktor így vall a produkcióról: „Olyan lendületes vígjátékot szerettem volna létrehozni, ahol a klasszikus commedia dell’arte elemek ötvöződnek a hagyományos színjátszással. Ahol igazság, vicc és fizikai megvalósítás megfér egymás mellett.” 

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Munka- és bérügyintéző munkatársat keres az Örkény Színház.

Máthé Erzsi, a Katona ezerarcú színésznője - A 94éves művésznő szerepei képekben

10 ok, amiért menő a Szegedi Szabadtéri

Felismered plakátról az előadásokat?

OPERETT TESZT - A Budapesti Operettszínház előadásaiból

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez