Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Spiró és Moliére előadásokkal bővül a 6SZÍN repertoárja

2021-09-24 08:12:37
Két új produkció is bemutatkozik jövő héten a 6SZÍN színpadán. A Gózon Gyula Kamaraszínház Csirkefej előadását, valamint az Exit Generáció Scapin furfangjai bemutatóját is láthatja a közönség. 

A Gózon Gyula Kamaraszínház átépítése alatt a teátrum Csirkefej előadásának a 6SZÍN ad otthont, mely szeptember 28-án debütál a Jókai utcában. A helyenként naturalista nyelvezetű, megrázó erejű, csak 16 éven felüli nézőknek szóló előadást Árkosi Árpád rendezte.  

Spiró György tragédiájában egy diszfunkcionális társadalom keresztmetszetét látjuk, melyben az író szavaival élve: „nem működik a szerelem, nem működik a szeretet, nem működik a hatalom, nem működik a vallás, nem működik a család, nem működik a munka – semmi sem működik”. 





A darab megírására Székely Gábor inspirálta a szerzőt, a női főszerepet bevallottan Gobbi Hildának szánták. A Gózon előadásában a Vénasszony szerepét Horváth Zsuzsára bízták az alkotók. „Hatalmas öröm egy ilyen ikonikus szerepet eljátszani. Gobbi Hilda másik meghatározó szerepét, Aase-t is eljátszahattam már a Per Gynt-ből, boldog vagyok, hogy most a Csirkefej Vénasszonya is megadatott nekem. A darabra való felkészülés nagyon igénybe tudja venni az embert, azonban/de a színpadon szárnyalok” – árulta el a Jászai Mari-díjas színésznő. 

Szeptember 30-án mutatja be az Exit Generáció Moliére Scapin furfangjai című vígjátékát. A lendületes, frissen szerveződő, fiatal alkotóművészekből álló csapat produkciójában a címszerepet Pál András alakítja, a további szerepekben pedig Varga Zoltán, Szatmári György, Martinkovics Máté, Georgita-Máté Dezső, Pilnay Sára, Ács Petra és Takátsy Péter lesz látható. 





Az alkotók egy rendkívül vicces és szórakoztató előadást álmodtak színpadra, ahol a mélyben meghúzódó igazságok is felvillannak. 

A rendező, Dénes Viktor így vall a produkcióról: „Olyan lendületes vígjátékot szerettem volna létrehozni, ahol a klasszikus commedia dell’arte elemek ötvöződnek a hagyományos színjátszással. Ahol igazság, vicc és fizikai megvalósítás megfér egymás mellett.” 

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

33 PORTRÉT ÉS PÁLYAKÉPET TARTALMAZ LÁSZLÓ FERENC HONI BESTIÁRIUM KÖNYVE

Óriási roham az Operaház bérleteiért. 6800 bérletet adtak el az első nap!

Tóth Lili filmje nyerte a fődíjat Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján

Nagy Musical TESZT kezdőknek

NAGY MUSICAL TESZT

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez