Te mit láttál? Értékeld itt!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre akciós jegyekért!
Feliratkozom a hírlevélre az
akciós jegyekért!
Nem, köszönöm.
x keresési feltételek törlése
< vissza a főoldalra
7.2
464 néző véleménye
A lepkegyűjtő
Centrál Színház
Nincs elérhető jegy
Értékeld Te is az előadást!

Te értékelésed:
-
/10
Segíts másoknak a választásban. Ha láttad az előadást, értékeld és írd meg a véleményed!
A hozzàszólók között minden hónapban ajándék színházjegyeket sorsolunk!
Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed az előadásról!
Vélemények:
Farkasné Truczkó Ildikó
Az egyik legdrámaibb előadás, amit valaha láttam. A díszlet, a háttér, a hanghatások tökéletesen kiegészítik a remek rendező által "koreografált", nagyszerű színészek játékát. Bereczki Zoltán és Ágoston Katalin a lehető legtökéletesebben formálják meg szerepüket, a nézők együtt reszketnek az áldozatért és borzongnak az elrablótól. Remélem, még sokáig látható a színházban a darab és még sok-sok ember lehet részese egy ilyen meghatározó színházi élménynek.

OSZ
Hosszú idő óta egy olyan előadás, amit újra és újra meg szeretnék nézni. Képes újabb rétegeket feltárni, másodsorra (sokadszorra) sem unalmas, sőt! Bravúros a színészi játék, jól átgondolt a rendezői koncepció. Ágoston Kati rezdülései, kitörései imponálóak, Bereczki Zoltán váltásai mesterek, kisugárzása megkérdőjelezhetetlen, érzékenysége megejtő. A színészek összhangja, együttműködése tökéletes, élvezetes nézni a munkájukat. A darab a vége után néhány órával hát leginkább.

Révész Nikolett
Az egyik legfelkavaróbb előadás, amit az utóbbi időben láttam. Egy olyan történet, amely az első pillanattól kezdve az utolsóig magával ragadott. Néha kicsit groteszk, de végig leköti az ember figyelmét. Együtt féltem az 'elrabolt' Ágoston Katival. Bereczki Zoli pedig minden egyes pillanatban félelmet keltett bennem is, nagyon jól hozta a szerepet. A hirtelen váltásai az 'őrült' és a 'kedves' pszichopata között egyszerűen lenyűgöző volt. Nagyon elgondolkodtató darab, a hazafele úton is végig a történeten kattogott az agyam.

Borsodi Brigitta
Tökéletes rendezés, lenyűgöző színészi alakítás! Óriási hatás, az előadás után percekig nem tudsz megszólalni...Ezt többször is látni kell! Gratulálok a szereplőknek és az alkotóknak!

Benya Tünde
Saját blogomon olvasható, egy hosszabb vélemény az előadásról! Remélem kedvet kaptok hozzá, hogy megnézzétek a darabot miután elolvastátok a cikket. http://benyatunde.blogspot.hu/2015/04/john-fowles-l-epkegyujto-avagy-central.html

Benya Tünde
Saját blogomon olvasható, egy hosszabb vélemény az előadásról! Remélem kedvet kaptok hozzá, hogy megnézzétek a darabot miután elolvastátok a cikket. http://benyatunde.blogspot.hu/2015/04/john-fowles-l-epkegyujto-avagy-central.html

Zemán Krisztina
A Lepkegyűjtő "titkos videó blogja".Megéltem végre..tegnap este végre,hogy láthattam színházban.Mit ne mondjak vagyis mit mondhatok..ez a darab teljesen egyén függő kire hogyan hát nem is mondok hosszú leírást mert nem lehet...ezt Át Kell Élni..számomra röviden és tömören:Érzelmi hullámvasút(félelem,reszketés,szomorúság,sajnálat,őrület,néhol felnevetés,mosolygás...)Megállt a levegő is a nézőtéren.. azok az ingerek a háttérzene na meg a legvége...a A lényeg a lényeg hogy mindkettőjük zseniálisat alakít...elállt a szavam..

Mandy Dobos-Szalay
Van egy színházi előadás. Kétszereplős. Vagyok én, a régóta vágyott első sorban, nagy elvárásokkal. Ami érzés előjöhet, az itt most felszínre is tör. Elkezdődik, döbbenetes csendben mozdulni sem merek, elér az első hidegrázás. Aztán a székben hátradőlve ellazulok, a döbbenetet felváltja a nevetés. Majd hirtelen lefagyok, a nyakamat behúzom, talán védekezésből még a kezemet is felemelem és kiugrom a székemből..aztán persze fogom a fejemet, és jól kinevetem magam, hiszen én csak néző vagyok.

Váradi Zsuzsi
Nekem nagyon tetszett az előadás. Bereczki Zoltán elképesztő volt. Az előadás után még hosszú ideig a hatása alatt voltam. Csak ajánlani tudom. :)

Ági Medgyesi
Nagyon régen olvastam a könyvet,tetszett,de az előadás jobban!!Remek színészek,remek rendezés.Számomra élmény volt!!Nézzétek meg érdemes!

Bernadett Bíró
Brutálisan jó előadás, brutálisan jó színészekkel!!

Somlyai Ildi
Mély nyomot hagyó,felkavaró előadás. Olyan,amelyre évek után is emlékszik az ember. Jószívvel ajánlom minden színházat kedvelő embernek!

Bernadett Varga
Az egyik legelgondolkodtatóbb előadás amit színházban jártam. Fura kettősség volt bennem miközben néztem, voltak pillanatok, mikor sajnáltam Freddi-t, elfelejtkezve arról, hogy mit is tesz valójában. Az első perctől a végéig lekötötte a figyelmem. Két remek színész, zseniális alakítása.

Faller Beatrix Renáta
Dráma, amelyen lehet nevetni. Dráma, ahol együttéreztem többször is a gonosszal. Kis színpad, két összedolgozó, jól együttműködő színész, puritán, de pont elég díszlet. A negatívum:a túl hangos effektek.

Ágnes Juhász
Óriási a darab, de engem inkább most elriasztott, túl sok volt, de színészileg Bereczky és Ágoston Kati fullos :)nem hiába kapkodják rá a jegyet :)

Ildikó Szalai
Nagyon jó előadás fantasztikus színészekkel.Hátborzongató,és félelmetes szuper produkció. Nagyon tetszett.

Mariska Manci
Újra meg kell néznem.!

Judit Kovács
Egy borzasztóan izgalmas ugyanakkor felkavaró drámai darab! Remek rendezés ami hátborzongatóan félelmetes perceket szerez ugyan de az embert nagyon magával ragadja a történet sodró lendülete és nem akar szabadulni ebből a borzongásból de a végén mikor kijön az ember megszólalni szinte lehetetlen! Nagyon örülök hogy ennek az előadásnak cégre részese lehettem május 10-én! Biztos szeretném még ezt a borzongást átélni és meg fogom még nézni!

Eva Laki
Belém égett "A lepkegyűjtő titkos videóblogja", az a hang, ami MINDIG olyan, hogy kitör tőle a frász. A 4. sorból láttam, de olyan erős színészi jelenlétek voltak a darabban, hogy éreztem Ferdi őrületét és Miranda félelmét. Mindenképpen újranézős kategória.

Varga Szilvia
Fantasztikus előadás! Előtte én a könyvet is elolvastam, de emiatt most aggódtam picit, hogy nehogy túl kiszámítható legyen ezáltal a darab... nos, nem volt az. Lélegzetvisszafojtva vártam, hogy éppen mi fog történni, melyik szereplő mire és hogy reagál, ráadásul a vége is csattant, elég nagyot... Zoli és Kati csodálatos páros! Zoli minden apró mozdulatában, mimikájában, hanglejtésében ízig-vérig Freddie, Kati pedig ugyancsak a lehető leghitelesebben hozza az elrabolt és fogvatartott lány szerepét... nincs jobb szó, TÖKÉLETESEK! Hatalmas élményt adott számomra ez a darab. Napokig gondolkoztam rajta és van, hogy manapság is elkap a hangulata. Lenyűgöző!

Zsuzsanna Kovács
Teljes mértékben drámai előadás. A címből nem sejtettem de magával ragadott végig. A hang és a díszlet szuper. Nagyon tetszett ajánlom mindenkinek:)

Rácz Beáta
Nyilvánvaló,ha az ember követi egy művész munkásságát,akkor azt azért teszi ,mert tiszteli és szereti. Az előadás során erről tökéletesen megtudtam felejtkezni.Freddie iránt volt ,hogy undort,szánalmat,félelmet,vagy éppen megvetést éreztem. Erősen hatott a darab az érzelmi fantáziámra.Egy minimál díszletű,kétszemélyes előadás ilyen hatást tud kiváltani belőlem a nézőből,akkor az mindenképpen a bravúros rendezésnek és a zseniális színészi játéknak köszönhető!Gratulálok a darabhoz,mindenkinek,csak tisztaszívvel ajánlani tudom ,hogy nézze meg!

Barna Lotti
Legeslegjobb! <3

Soós Zsuzsanna
Zseniális!

Melinda Danyi
Amikor láttam percekig nem tudtam szavakba önteni amit a Lepkegyűjtőről gondoltam ennyire jó előadást még nem néztem. Ágoston Katalin és Bereczki Zoli tökéletesen játszák a szerepüket.!!

Szegedi Erika
Fantasztikus előadás volt! Még sokszor el fogok menni megnézni!

Szák Anita
Hihetetlen borzongató élmény volt! Lenyûgözô színészi elôadással! Tiszta "Gyilkos elmék" hangulat.

Éva Harmati
Ütős! Nagyon ott van...

Szilágyi Anikó
Tisztán emlékszem az elsőre...torok szorítva mentem be... Tudtam nagyjából mi fog várni és mégsem. Egyik másodpercben nevetés, majd hirtelen csend lett úrrá a termen...hihetetlen energiák, hang-és fényeffektek teszik teljessé az előadást e két zseniálisan játszó színész játéka mellett. Azt hittem, ez egy olyan 'egyszernézős' darab! Mert sokkolt...de tévedtem! Azóta -bár már nem számolom- legalább 10-szer biztos láttam, mert néha szüksége van a lelkemnek Freddie felkavaró, idegtépő, szarkasztikus, tépelődő viselkedésére, ugyanakkor arra is, hogy újra és újra tudjam hinni, hogy nem az a vége, ami...hinni a jóban, a szépben...! Köszönöm az alkotó gárda összes tagjának, hogy megszületett ez a darab. Szerelem! ❤️ Februárban és márciusban várj Freddie, mert ismét jövök...!

Bakos Krisztina
A legjobb

Kálmán B Mária
Kicsit erőltetett volt a feszültség .A színésznő nekem nem volt hiteles.

Eszter Bálint
Nagyon pszicho triller. Profi színészekkel. A háttér modern 21 századi díszlet. A feszülség végig benne van a daraba. Olyan volt, mintha egy mozi filmet nézne az ember. Bereczki Zoli 120 % adta elő. Néhol féltem, tőle annyira jól játszott benne. Én a bemutatón voltam.

Katalin Molnarne Balint
Nagyszerű előadás volt,kitűnő színészekkel.Egyszerűen csodás volt.

Kálmán B Mária
Nekem kicsit erőltetett a színésznő nem hittem neki !

Lilla Szauer
Kellőképpen nyomasztó, mindenképpen megéri megnézni! Bereczki remekül alakítja szerepét, a darab pedig a hátsó sarokból is kitűnően látható. :)

Melinda Orovecz
Drámai, felkavaró, elgondolkoztató. Megdöbbentő a két színész alakítása, valóban átültetik a nézőbe a nyomasztó hangulatot. Ajánlom mindenkinek!

Zsuzsanna Zentai
Nagyon tetszett a darab. Mivel a könyvet is szerettem, nagyon kíváncsi voltam, hogy vitték színpadra. Elképesztően nagyot alakított benne Bereczki Zoltán.

Erzsébet Farkasné Kovács
Nagyszerű előadás!Az elején nagyon félelmetes,de utána nagyon tettszett,mert nagyon fantasztikus előadás!Nagyszerű színészekkel!Nekem nagyon tettszett!Nem csalódtam a színészekben!Mindenkinek csak ajánlhatom!Remélem még sokáig lesz látható!

Erzsébet Farkasné Kovács
Nagyszerű előadás!Az elején nagyon félelmetes,de utána nagyon tettszett,mert nagyon fantasztikus előadás!Nagyszerű színészekkel!Nekem nagyon tettszett!Nem csalódtam a színészekben!Mindenkinek csak ajánlhatom!Remélem még sokáig lesz látható!

Peszmegné Gál Kornélia
Lenyűgözött az előadás, ugyan csak két szereplője van a darabnak, de ők annyira mesterien alakítják a karaktereket, hogy végig izgalomban ül a néző. Eddig egyszer láttam, de márciusban megint megnézem,nekem nagyon tetszett.

Iveta Tóthová Barassó
Fantasztikus...mindenkinek csak ajánlani tudom :)

V_Zsófia
Nagyon jól játszottak a színészek, viszont a rendezés miatt én úgy éreztem magam mintha a TV-t nézném.

Cecília Németh
Az első 10 percben megrémültem, hogy Úr Isten mire jöttem el, de aztán magával ragadott az előadás, mint Bereczki Zoli, mint pedig Ágoston Kati nagyot alakított, remélem hozzák még vidékre a darabot, szívesen megnézném újra.

Andrea Haiczinger
A Lepkegyűjtő című darab, már az első percekben lehengerlő erővel fogja meg a néző idegeit, és pillanatok alatt a történet hatása alá kerül az ember. Pattanásig feszült hangulat, borzongás, félelem a remekül használt mai technika, zene és hanghatások teljes mértékben leköti a néző figyelmét. Előadás után az ember egy daraig a látottak hatása alatt marad mire feldolgozza a darabot. A színészek nagyot alkotnak a színpadon, kimagasló nem mindennapi teljesítményt nyújtanak. Azt gondolom egy ilyen előadásnak mindig helye van egy színház repertoárjában.

Részletes értékelés

Itt részletesen is értékelhetsz.Színészek értékelése:
172 néző véleménye
8.7
Ferdinand Clegg
értékelem:
0/10
149 néző véleménye
8.1
Miranda Grey
értékelem:
0/10
Alkotók értékelése:
24 néző véleménye
9.3
A rendező munkatársa
értékelem:
0/10
28 néző véleménye
9
Jelmez
értékelem:
0/10
98 néző véleménye
8.2
Dramaturg
értékelem:
0/10
98 néző véleménye
8.2
Rendező
értékelem:
0/10
22 néző véleménye
8
Szcenikus
értékelem:
0/10
33 néző véleménye
7.5
Díszlet
értékelem:
0/10

Nincs elérhető jegy!

Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
x keresési feltételek törlése
< vissza a főoldalra

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó