Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Dolhai Attila: Az én életemben is a legmeghatározóbb élmény a gyerekeim születése volt

2019-04-06 19:54:00
A Budapesti Operettszínház április 26-án mutatja be Richard Rodgers és Oscar Hammerstein II nagysikerű musicaljét, a Carouselt, mely Molnár Ferenc leghíresebb műve, a Liliom alapján készült. 
Dolhai Attilának az előadás plakátfotózásán tettük fel villámkérdéseinket, aki Billy-t alakítja Béres Attila rendezésében.


Számodra mi a Caorusel - Liliom üzenete?
Az, hogy a rejtőzködő életmód nem mindig célravezető. Billy elrejti a világ elől az igazi énjét, így mások nem olyannak látják őt, mint amilyennek szeretné. Ugyanakkor fontos számára a látszat. Sokan vannak így a mai világban. Sokan vagyunk Billy-k. Sokszor kell olyan képet mutatnunk magunkról, ami nem tükrözi a valódi személyiségünket. Vagy azért, mert elvárják tőlünk, vagy azért, mert nem vagyunk elég bátrak megmutatni az igazi érzéseinket.  

Mi a közös benned és Billy-ben?
Sorsfordítóként jelenik meg az életében a gyerek érkezése. Az én életemben is a legmeghatározóbb élmény a gyerekeim születése volt. Minden átértékelődik az emberben. Onnantól lesz igazán kiért és miért élni. 



Vágó Zsuzsi és Dolhai Attila / Fotó: Tót Rózsa


Melyik a kedvenc mondatod az előadásból?
Az első felvonásban az, amikor Liliom találkozik Julie-val és azt mondja neki: Mentél te már, azért jössz! A második felvonásban pedig amikor ezt mondja: A gyereknek mondd, hogy gazember voltam, csak mondd… 

Mi a legnagyobb kihívás a szerepben?
Maga a szerep a kihívás. Nem adja könnyen magát. Egyszerre kell ábrázolni egy erős, illetve magát erősnek mutató férfit, ugyanakkor egy rettenetesen érzékeny figurát is. Ennek a szerepnek az egyszerűség a lényege. Mivel még a próbafolyamat kellős közepén vagyunk, kavarognak bennem az instrukciók. Keresem, hogy ennek az egyszerű fiúnak a megszólalásai hogyan illeszkednek bele a musical finom zenei megoldásaiba. Meg kell találnom minden olyan motivációt, ami tisztának mutatja a figurát, még akkor is, ha éppen megütötte a szerelmét, vagy rabolni készül. Mitől lesz, hogy az elfogadott normákon átlépve mégis jónak, és nagylelkűnek látjuk majd. Sem a szöveg, sem a dalok nem nyújtják tálcán a megoldást. Talán egyetlen hasonló szerepem volt eddig a pályámon, a Bicska Maxi a Koldusoperából. 



Dolhai Attila / fotó: Tót Rózsa


Molnár Liliomját  az amerikaiak Carouselnek, azaz körhintának nevezték el. Te milyen címet adnál az előadásnak? 
Molnár Ferenc tökéletes címet adott neki, a darab legmélyebb tartalmát fejezi ki. A körhintával azonban asszociálni lehet az idő körforgására, a születésre és a halálra is. 

Milyen nézői véleménynek örülnél a premier után?
Akkor lennénk elégedettek, ha a közönségnek katarzisban lenne része, hiszen azért érdemes csinálni ezt az egészet.


H.G.

A Carosusel - Liliom előadásra jegyeket a lap alján tudtok vásárolni!

hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

Nyilvános a Spirit Színház Chatszoba című pszichothrillere a színház YouTube csatornáján - VIDEÓ

A New York Times elismerő kritikát írt Pintér Béla darabjáról

12 fiatal színésznő olvassa fel Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplóinak szövegét

Hány színészt ismersz fel kép alapján?

NAGY MUSICAL TESZT

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!
Vélemények:
Szászy Anita
Csak az olvasott cikk alapján tudok véleményt mondani az előadásról.Szerény véleményem ,hogy Dolhai Attila kiválóan fogja alakítani a főszerepet,mert nagyon ügyes művész.Képes a szerep mélységéig ásni,annak érdekében hogy jól megformálja a szerepét.Az ügyes szerep formálást a hozzáértő néző elismeri és biztosan katarzis érzésben lesz része.

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
Ajánlott programok
10.0
CAROUSEL – Liliom
Budapesti Operettszínház
Jegyvásárlás
Értékeld Te is az előadást!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez