Te mit láttál? Értékeld itt!
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez
Őket láthatjuk a West Side Story-ban Alföldi Róbert rendezésében

2019-12-19 15:30:00
Összeállt a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi musicalklasszikusának szereposztása. A West Side Story-ban Ágoston Katalin, Medveczky Balázs, Stohl András, Szinetár Dóra, Kocsis Dénes, Gáspár Sándor, Makranczi Zalán és Gömöri András Máté varázsol igazi Broadway hangulatot a Dóm térre.   

A hazai musicalélet ismert sztárjai és népszerű prózai színészek is főszerepet kaptak a Szabadtéri jövő évi musicaljében. Leonard Bernstein West Side Story-ja számtalan generációt meghódított már, a Dóm téri színpadon nyáron hat estén át láthatják a színház szerelmesei. 

Az 50-es években játszódó szívhezszóló szerelmi történet alapját Shakespeare Rómeó és Júliája ihlette, a mesebeli Verona helyett azonban a helyszín New York egyik negyede, a kultikus erkély-jelenetet pedig felváltja egy hátsóudvar tűzoltólétrája. A két rivális, különböző etnikai hátterű banda, a Jets és a Sharks harcát követhetjük végig, miközben Tony és a puerto rico-i Maria egymásba szeret.  


Fotó: Szörényi Réka


Alföldi Róbert rendezésében a szegedi színésznő, Ágoston Katalin alakítja a gyönyörű Maria-t, tiltott szerelmét, Tony-t pedig Kocsis Dénes játssza. A világhírű produkcióban egy másik Szegedhez kötődő fiatal művész is főszerepet kapott: Medveczky Balázs a Sharks vezetőjének, Bernardonak a szerepében tűnik fel. Maria legjobb barátnőjét, Anitát Szinetár Dóra alakítja, Gömöri András Máté pedig a Jets vezetőjeként, Riff-ként áll színpadra. A prózai szerepekben olyan neves hazai művészeket láthatnak a nézők, mint Stohl András, Gáspár Sándor és Makranczi Zalán.

A világhírű produkció ősbemutatója 1957-ben volt a Broadway-n, rögtön 6 Tony-díj-jelölést is bezsebelt, a musicalből készült filmadaptáció pedig 10 Oscart érdemelt. Érdekesség, hogy 2020-ban nemcsak a Szabadtérin, de a mozivásznon is megelevenedik a drámai fordulatokkal teli szerelmi történet, hiszen Steven Spielberg is feldolgozza. 
A darab a Zikkurat Színpadi Ügynökség produkciójaként augusztus 14-én debütál a Dóm téren, majd ezenkívül még öt estén, 15-én, 16-án, 20-án, 21-én és 22-én lesz látható a szegedi színpadon. 



hirdetés
hirdetés
Ajánló
Dennis Martin: Die Päpstin A pápanő
József Attila Színház
Dorian Gray
Spirit Színház
István, a király
Budapesti Operettszínház
Káosz
Karinthy Színház
Teszt ajánló
NEKED AJÁNLJUK

A „tanköztársaságot” az új vezetés az Egyetem keretein kívül működő, magánkezdeményezésű szerveződésnek tekinti

Az Örkény István Színház műszaki vezető munkatársat keres

Szélsőjobboldali csoport akciózott az SzFE előtt

Nagy ESZENYI ENIKŐ teszt

Hány színészt ismersz fel kép alapján?

Mondd el a véleményed!
Belépés

Lépj be és mondd el a véleményed a cikkről!

Szavazáshoz jelentkezz be!

Facebook belépés

vagy

Elfelejtett jelszó
x keresési feltételek törlése
< vissza a cikkekhez