Te mit láttál? Értékeld itt!

Moderálási alapelvek

A Közönség.hu-n lévő vélemények a hiteles tájékoztatást szolgálják. Véleményed fontos, hiszen lehet, hogy az által kap kedvet valaki az adott előadásra!

Mindenkinek joga van elmondani véleményét, ám kérjük, hogyaz legyen kulturált (végül is egy kulturális portálon vagy), ne sértse a Magyarországon hatályos törvényeket és más felhasználó személyiségi jogait.

Véleményt valós profilról írj és csak akkor, ha tényleg láttad az előadást. Dicsérni nem kötelező, de mindenkinek jól esik, ha elismerik a munkáját. Ha nem tetszett, amit láttál, akkor is tartsd be a netikett szabályait. Ne légy trágár vagy közönséges, hiszen az már téged jellemez, nem az adott előadást (meg különben is töröljük!). Gondolj arra, mennyi ember állhatatos munkája hozta létre a produkciót, még akkor is, ha az nem volt a kedvedre való. Nem azt kérjük, hogy ne mondd el, ha valami nem tetszett, hanem hogy azt kulturáltan, a társalgási normáknak megfelelően tedd!

 A legfontosabb alapelv a vélemények különbözőségének tiszteletben tartása! Ne személyeskedj, és csak olyat írj hozzászólásaidban, amit személyesen is felvállalsz! A személyeskedő hozzászólásokat töröljük!

Az Közönséghu oldalairól a következőket törlik a moderátorok:

1. A technikai eszközökkel elkövetett rombolást: olyan hivatkozások beillesztését, amelyek a felhasználó gépében kárt okozó fájlokra mutatnak; elrontott html-kódokat; Javát; automatikusan induló fájlletöltéseket és minden olyan beavatkozást, amely akadályozza az oldal rendeltetésszerű használatát; a szándékos elárasztást (floodolás) stb.

2. A társadalmi normákkal ellentétes hangnemű, illetve a folyamatos társalgást zavaró vagy akadályozó, netikettet sértő hozzászólást, az indokolatlan trágárságot és azt, amit a szerkesztőség munkatársai vagy a moderátorok tartalmi rombolásnak minősítenek egy-egy adott beszélgetési helyzetben, ilyenek egyebek közt a témától eltérő (offtopic) hozzászólások.

3. Az olyan hozzászólásokat, amelyek bizonyíthatóan nem saját szellemi termékeik: mások hozzászólásának ismételgetése, más oldalról származó cikk(részlet) kommentár nélküli bemásolása.

4. A személyiségi, illetve a közösségi jogokat sértő megnyilvánulásokat, összhangban a hatályos magyar jogi szabályozással.

5. Bármelyik hozzászóló valós adatainak közzétételét, kivéve, ha maga az érintett személy hozza nyilvánosságra.

6. A törvénysértő cselekedetre buzdító hozzászólást.

7. Olyan hozzászólásokat, melyek bújtatva vagy közvetlenül valakinek a cégét, szolgáltatásait reklámozzák.

8. A moderátorok törölhetik a szerkesztéssel, moderálással, illetve a szerkesztőkkel, újságírókkal, moderátorokkal foglalkozó hozzászólásokat.

9. A moderátorok kitiltják a Közönség.hu-ról azt a felhasználót, akinek felhasználóneve közismert tudós, művész, történelmi személyiség nevével egyezik, és moderátori kérésre nem azonosítja magát. Ugyancsak törlik a közismert közéleti személyiség nevét használó felhasználót, miután meggyőződtek, hogy az nem a hozzászóló saját neve.

10. Nem írható vélemény olyan profilról, mely nem valós, amely obszcén vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés, burkolt vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető.

Tartalmi felelősség
A hozzászólásokban közzétett adatokért, szövegekért, sem más információhordozókért a Közönség.hu teljes felelősséget nem vállal, csak abban a mértékben, ahogy azt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási Kódexe előírja. A közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban a Közönség.husemmilyen értelemben nem vonható felelősségre az elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.

A felhasználó hozzászólása elküldésével az abban elhelyezett információk tekintetében lemond minden, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról. A közzétett szövegek és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai a hozzászólás elküldése után a Közönség.hu tulajdonába kerülnek. A közzétett bármilyen szöveges vagy egyéb információhordozókra az értesítés nélküli újraközlés jogát fenntartjuk. Újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában csak a Közönség.hu engedélyével lehetséges. A felhasználó saját hozzászólását a továbbiakban továbbra is szabadon használhatja.A Közönség.hu egyéni belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik a hozzászólásokban közzétett információval, illetve hozzászólással. A hozzászólás közzétételével a felhasználó lemond hozzászólása feletti rendelkezési jogáról, anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben arra alapozva nem támaszthat.

Ha Ön olyan hozzászólással találkozik, amely megítélése szerint a fenti elvek valamelyikét sérti, kérjük, küldjön értesítést kollégáinknak az info@kozonseg.hu címre

Figyelem! A hozzászólások, vélemények nem a Közönség.hu nézeteit tükrözik. Az oldal mindössze a vélemények szabad folyásának ad felületet, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok a felhasználók személyes véleményét tartalmazzák.